Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cree
Verdoque, Sorunlardan bir tanesi benim mantardan örnek alırken kullandığım pensi alkol ile sterilize etmiş olmam olabilir mi? Sanırım özellikle ateş ile sterilize edilmesinin bir sebebi var
Bazı kaplarda bulanıklaşma olmuş dediğiniz gibi, kontamine olduğundan şüphelendiklerimi ortamdan çıkardım.
|
Alevde çalışmak zor, özellikle ticari üretim yapıyorsanız (tam anlamıyla işkence ). Yüksek lisansımı Agaricus bisporus miseli üretimi üzerine yapmıştım. Tez bitiminde bir laboratuvar kurduk. İlk başta HEPA filtreli bir aktarma kabinimiz yoktu. Bunzen bek alevinde çalışıyorduk. Sonrasında HEPA filtreli bir kabin yaptırdık. Çelik malzemeden üretilmişti ve aşırı ağırdı. Laboratuvarı, yabancı firmaların piyasaya girmeleri sonucu fiyatları aşırı düşürmeleri nedeniyle kapattık. Evimde, bitki doku kültürü yapmak için kullandığım HEPA filtreli bir kabin kullanıyorum. Size de tavsiye ederim. Kabini kendiniz yapabilirsiniz. Cam, pleksiglas veya formika kaplı ahşaptan yapılabilir. HC-H14-AL-305x305x125-FB Aluminyum Kasalı HEPA Filtre modeli (etkinlik yüzdesi 99,999)
Ulpatek Filtre Ticaret Sanayi A.Ş sitesinde 2010 yılında 53EUR fiyata satılıyordu. Ön filitre olarak Sinbo hava temizleyicinin HEPA filtresi ( %99,95 etkinliğe sahip) 85 TL'ye
SINBO SAP 5503 Hava Temizleyici Hepa Filtresi - Süpürgemarket satılıyor. Motor, Baçevan marka salyangoz motor
BAHÇIVAN Havalandırma Fanları & Elektrik Motorları 120TL. (şu anki fiyatını bilmiyorum).
http://www.agaclar.net/forum/1439938-post125.htm bağlantısında sitemin yapılmış halini görebilirsiniz. Filtreler pahalı gelebilir. O zaman, Sinbo havalandırma cihazı için üretilmiş filtreden alıp, ana filitre olarak kullanmak, ön filitre olarak ise piyasada metre olarak satılan sarı temizlik bezinden kuracağınız filitre sistemi yapabilirsiniz. Ancak bu sizi oldukça uğraştıracaktır. Kolay gelsin....