Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Öncelikle burada (son fotoğraf) oturup, bir bardak çay içmek, keyifli olsa gerek. Aslında maksat çay değil, seyir. Bitkilerle haşır neşir olmak günlük yaşamdaki sıkıntıları atlatmada en etkili uğraş.
Hımm burada da kahve varmış.
Sevgili NesliSezgin, aslında sayfamda henüz mesajınıza cevap verme fırsatım henüz olmadı ama iade-i ziyarete geldim.
Ben size bitkiler hakkında tavsiyelerde bulunacak kadar derin bilgiye sahip değilim ve inanın o kadar çok bitki kaybediyorum ki. Örneğin art niyetle değil, büyüsün diye diye her gün bolca suladığım sardunyalar kapkara gövdeleri ve henüz yeşil olan yapraklarıyla beni çok şaşıttmış, aynı zamanda üzmüştü. Yani demem o ki sulamada elinizi korkak alıştırın. Bir de en önemlisiii sukulentleriniz ve diğer bitkileriniz için toprağa muhakkak lav taşı, cüruf karıştırın. Bu sayede ölümleri biraz azalttım.
Sardunyalar biraz nazlı, bendekiler de yavaş büyüyor. Gül saksıda sıkıntılı oluyor. Mümkünse onu bahçeye alın. Menekşelerin yaprakları güneş yanığı gibi sanki. Toprağı kurumadan sulamazsanız kolay kolay ölmezler. Menekşelerde fitilli sulama çok daha pratik, denerseniz memnun kalırsınız.
Tohumdan colyoz çok şeker.
Limon servinin toprağı torf mudur? Eğer öyleyse toprağını değiştirmek gerekir.
37 no'lu mesajdaki bitki bence de sedum palmeri değil, biraz büyüsün tekrar değerlendirir arkadaşlar.
Balkon şirin, fotoğraflar net, eee daha ne olsun. Gelişmeleri paylaşmanız dileklerimle... Sevgiler...
|
Merhaba Sayın SDurul,
Hoşgeldiniz, çok sevindim ayrıca yolunuz birgün Ankara'ya düşerse sizi ağırlamaktan nacizane balkonumda sizinle çay ya da kahve içmekten mutluluk duyarım.
Sevgili SDurul, malesef artık limon servimi kaybettim sanırım bugün baktığımda artık tüm dalları sapsarı olmuştu ve evet torfa ekmiştim. Hafta sonu artık onu saksıdan alıp yerine başka birşey ekicem sanırım.
Gül ağacım da aynı durumda acaba torf bu tarz bitkiler için iyi bir yöntem değil mi? Hemen hemen tüm bitkiler torfa dikili bu konuda yanlış yaptım sanırım.
Torfun markası Verve idi yanılmıyorsam.
Verdiğiniz bilgiler için ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum sağolun. Sevgi ve saygılarımla..