View Single Post
Eski 23-08-2016, 23:31   #3351
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Beş aylık oldular. Bir ay içinde yumurtaya başlamalarını bekliyorum. Sussex eskiden beri sevdiğim bir cins, bu kez tesadüf denk geldi

Bu dönem beslenme açısından çok önemli olduğu için GDO'lu yem yedirmeden proteinlerini, vitaminlerini tam verebilmek için epey çaba sarfediyorum
Artık bizim de kanatlılarımız var. 6-7 hafta evvel 16-18 hafta aralığında GDO'lu yemle beslenmiş yarka olarak edindik. Çok ani bir kararla aldığımız için bir hata yapıp 10 adet Lohman Brown ile 20 adet Ataksı karışık olarak aldık. İlk 2 gün biraz problem oldu. Çoğunluk azınlığı rahatsız etti fakat bu sıkıntı çok şükür 2 günden fazla sürmedi.

Baktık ki Atakslar tek tük yumurtlamaya başladılar geçen hafta bir miktar daha Ataks edindik. Bu sefer de aralarında 6-8 haftalık fark olduğu için eski Atakslar aynı cins olmasına rağmen yeni gelen Ataksları rahatsız etti. Lohmanların ise umurlarında bile değildi. Böylece eski sürüye yeni sürü katılamayacağını da öğrenmiş olduk. Neyse ki hem sayılar çok fazla değil hem de yenilerle eskiler de yavaş yavaş alışıyorlar.

Biraz araştırınca sizin de belirttiğiniz gibi kanatlılarn bu döneminin gelişim açısından çok mühim olmasından ötürü yem rasyonunun çok önemli olduğunu gördüm. Ama biraz bakındıkça da işin içinden çıkılması çok zor bir hal alıyor. Doğal beslemek isteyince bu rasyonu tutturmak imkansız gibi bir şey oluyor. Hazır yem alınca da GDO'nun içine gömülmüş oluyoruz.

Bu konu hakkında yeni bir yazı geliyor mu acaba?

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön