Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18
... .Kıvırcığın başına gelene üzüldüm çıkmadık candan umut kesilmez belki düzelir ...
|
İyi dileğin için teşekkür ederim Sevgili sardunya18. Önümüze bakacağız artık kısmet...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
...
Bitkiyi kurtarmak istiyorsanız öncelikle onun çiçeklerinin bulunduğu dalı kökünden kesmenizi öneririm.
...
Toprak var mı? Benim gördüğüm çüruflar çok büyük. Köklerin hava alması durumunda da sıkıntı yaşanıyor.
|
Sayın Muda;
Öncelikle yardım mesajınız için teşekkür ederim. Aklıma çiçek dalını kesmek hiç gelmedi nedense, çok haklısınız en yakın zamanda kesmeliyim.
Saksısını değiştirdim daha doğrusu esas saksısından çıkardım, büyük delikli olduğu için üretim saksısına aktardım. Saksının dibine de o kocaman cüruftan yerleştirdim, üzerine toprak, üzerine Kıvırcık Saksı Güzeli. Lakin bitkinin kökü çürümüş ve benim aklım dumura uğramış çiçek saplarını kesmemişim, zavallıcık devriliyordu. Sağlamlaştırmak için sağına soluna 2 badi-gard yerleştirdim. Yarın sabah ilk iş, çiçek sapları kesilecek, badigardlar kaldırılacak. Laf aramızda bu söylediklerinizi ben az da olsa biliyordum
Umarım kurtulur Kıvırcığım. En güzel fotoğraflarını da burada paylaşmamıştım sırf nazar değmesin diye. Olmayınca olmuyor işte, nazar-mazar bahane cahillik şahane