View Single Post
Eski 31-07-2016, 14:58   #626
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Mavi kelebeklerim (Clerodendrum ugandense) bugün tam 17 haftalık oldular

Aslında ben bu güncellemeleri ilgili sayfaya yazıyordum ama son mesajda sevgili Jezebel'in mavi kelebeklerinin fotoğrafı kalsın istedim, kısmetse benim ilk çiçekler gelince ben de görsel şölene katkıda bulunurum

Avarel ve William Dalton kardeşler tomurcukta biliyorsunuz, boyları da kocaman oldu. Avarelimin tomurcukları 2 gündür parlamaya ve kenarları mavimsi/morumsu renk almaya başladı. Eh, ben de bir 'tomurcuksever' olarak gelişmeleri hayranlıkla (elbette yasaklardan fırsat buldukça ) takip ediyorum...

Sarı saksıdaki kelebeğimde henüz tomurcuklanma başlamadı, diğer iki kardeşi kadar boy da atmadı ama tomurcuklu ve uzamalara doyamayan ikilimizi fotoğrafladım, standart pencere boyutundan ne kadar uzadıklarını anlayabilirsiniz:

Name:  ikili.jpg
Views: 404
Size:  72.2 KB

William'ın büyümeye çalışan tomurcuklarını yakından görelim:

Name:  william.jpg
Views: 420
Size:  70.4 KB

Avarel'in artık daha gösterişli hale gelmiş tomurcukları, işte ben bunları seyretmeye doyamıyorum

Name:  avarel.jpg
Views: 403
Size:  64.2 KB

Hemen hemen bütün fotoğraflarda arka fonda görülen çöpler, tahmin edeceğiniz üzere üst katlardaki komşularımızın mahareti. Pis yaratıklar, fotoğraflarımı bile kirletiyorlar!

*İlave: Yer işgalini azaltmak için bu mesaja ilave yapıyorum.
Maalesef kötü bir şey oldu, daha doğrusu olmuş
Pembe-beyaz, her yerinden sağlık fışkıran menekşem az önce aniden bütün çiçeklerini aşağı sarkıtıverdi. Ne oluyor diye baktığımda bütün yaprakların gövdeye bağlantı kısımlarının+gövdenin çürümüş olduğunu gördüm ve şaşakaldım çünkü daha dün sapasağlamlardı!

Üstelik göbeği de dahil kurtarılacak bir yeri kalmamış, hemen saksıdan çıkarıp köklerine baktım ama kökler sağlam, toprağı gereğinden ıslak değil, görünürde bir sebep bulamadım.

Yapraklardan birkaçını fotoğrafladım, çürüme net görülüyor ve o kısımlar adeta jel gibi yumuşamış...

Name:  Fotoğraf4643.jpg
Views: 421
Size:  26.7 KB

Görece çürümüş kısmı daha az olan yapraklardan birkaçını sağlam yerlerine kadar keserek alelacele çelikledim ama maalesef anaç menekşem öldü/ölmüş

Name:  Fotoğraf4644.jpg
Views: 667
Size:  52.7 KB

Bayram tatilinden döndükten sonra kaybettiğim küçük menekşem de aynen böyle ölmüştü

Düzenleyen A_NOMAD : 31-07-2016 saat 16:12 Neden: İlave
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön