View Single Post
Eski 29-07-2016, 12:22   #619
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
E.milii'nin çiçekleri çok küçülmüştü. Annem, saksısı küçük geldiği için böyle olduğunu düşündü ve bana da mantıklı geldi. Vakitsiz de olsa miliiciğimi daha büyük saksıya aldım, gerçekten saksısı küçük geliyormuş çünkü eski saksısından çıkardığımda bir kök yumağı ile karşılaştım Umarım yeni saksısında daha mutlu olur...

Name:  miliicik.jpg
Views: 436
Size:  55.9 KB

Mor fıstığım çiçeklenmeye başladı

Name:  m.jpg
Views: 441
Size:  48.2 KB

Sevgili eneskrky'den gelen beyazlı morlu çiçeklenen menekşem hala kısmen çiçekli ama çiçekler zamanla beyaz kısımlarını kaybedip tamamen mor renge dönüşüyorlar. Aynı şekilde annemden gelen ortası beyaz-kenarları lila çiçeklenen menekşemin de zaman geçtikçe çiçeklerindeki beyazlar kayboldu. Deli mi ne bunlar

Penceremin önü renklendi sayelerinde ve renkler sabit kalmıyor, ilginç menekşelerim benim

Name:  m-1.jpg
Views: 437
Size:  38.2 KB

Prensesim bildiğiniz gibi açmaya çalıştığı ilk 2 tomurcuğun birini çok güzel sergilemişti, kıvrık tomurcuğu ise beyaz kısmı görünür hale geldikten sonra ölmüştü.

Sonrasında Prensesim bir çiçek daha açmış (açmış diyorum haberim yok çünkü) ve ben nasıl farkına varmam hala aklım almıyor ama ruhum bile duymamış.
Sanırım biz bayram tatilindeyken ya da döndükten çok kısa süre sonra açtı ama tatilden dönünce şöyle bir kolaçan etmiştim hepsini, sulamıştım falan...

Düşünsenize bir tomurcuk (üstelik kocaman bir tomurcuktan bahsediyoruz) olacak ve ben fark etmeyeceğim, olacak iş değil
Her neyse olmuş işte, onu bulduğumda çiçek çoktan kapanmış-avize gibi aşağı sarkmış haldeydi. Kendimi 'çocuklarını sokağa salıp ilgilenmeyen bir anne gibi' hissettim bu tabloyla karşılaşınca...

Lafı çok uzattım ama sonuçta dördüncü çiçeğimiz yola çıkmış, inşallah arkası da gelecek gibi maşallah kızıma
Sıradaki tomurcuk alt yapraklardan birinde, çok sıkıntılı bir bölgede çiçek açacak ama olsun

Name:  p.jpg
Views: 436
Size:  70.0 KB

Ayşe, başına gelenlerden sonra ne yazık ki toparlanamadı. Şükür ki bir de küçük Ayşemiz vardı da artık onunla avunuyoruz...

Name:  fotoğraf4627.jpg
Views: 437
Size:  59.0 KB

Düzenleyen A_NOMAD : 29-07-2016 saat 14:42 Neden: İlave
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön