Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MustafaTEPE
Bu ph ve ec metreden ben de aldım ama kalibre etmedim yanında azıcık bir ıslak mendil büyüklüğünde sıvı göndermişler netten baktım video vs izledim ama sanırım çok birşey anlamadım.
|
ph kalibre etmek çok kolay
kalibrasyon moduna geçin
önce 4 sülosyon.
4 çözeltideki yanıp sönecek sabitlenecek
7 çözeltiyi isyeteyecek
işlem sonuda
5 ph çözeltiyi gösteriyorsa normal kalibre olmuş
yanlız bu arada ph propları yumuşak kaıt mendille hafif hafih silip öyle çözletiye daldırın
durmadan kalibre etmeye gerek yok test için arada bir 5 ph çözeltiye daldırıp sapma varmı yokmu kontrol edin
ph metreniniz otomatik deyilse aynı işlemleri siz tornavidayla kendiniz yapın
önce 4 çözeltiyi koyup 4 deyerde 3 dakka beklesin kendiniz ayarı oynatıp 4 e getirin
daha sonra 7 çözletiyi koyup bir süre bekleyip 7 ph sabitlenince aynı şekilde tornavidayla sabitleyin
işlemler bitince 5 gösteren ph sıvısı+...- 5 sapma olabilir 5 00 5 05 gibi rakmaları gösteriyorsa kalibre tamam
.................................................. ..................marul
tabiat
http://www.agaclar.net/forum/evde-to...2-3.htmçalışma
..............................................
http://www.agaclar.net/forum/topraks...m/33826-17.htm
Mono Amonyum Fosfat kısaca MAP gübresi, Kalsiyum ve Magnezyum içerikli gübreler haricinde her gübre ile karışabilir. İçeriği % 12 Azot, %61 Fosfat penta oksit içerir.
Di Amonyum Fosfat kısaca DAP gübresi, içerik olarak % 18 Azot, % 46 Fosfat penta oksit içerir.
Dolayısı ile yüzde miktarları değişiktir.
A TANKINA
Kalsiyum içerikli, nitrat içerikli olanlar, demir
B TANKINA
Magnezyum içerikli, Sülfat içerikli ve iz elementler
Gübrelerin birbiri ile karışabilmesi için düzenlenmiş tablo buradan incelenebilir.
Gübrelerin Birbirleriyle Karışım Tablosu - LabEN®
.................................................. .........................
derlemeler
Domates için:
N 215
P 31
K 341
------
Ca 170
Mg 48
S 120
-----
Fe 0.85
Mn 0.55