View Single Post
Eski 18-05-2016, 14:47   #853
verdoque
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Az sayıda torba için çok bir şey yapmaya ihtiyaç yok, kuluçka döneminde kompostun kendi nemi uygun şekilde ayarlandıysa yeterli geliyor. Eğer torba sayısı fazla ve torbalar sıkça yerleştirilmişse misel gelişirken kompost iç sıcaklığı yükseliyor. Kompost iç sıcaklığının 38 dereceyi geçmesi uyku halinde olan yeşil küf benzeri mikroorganizmaları uyandırıyor. Bu sebeple kompost sıcaklığını takip etmek ve gerektiğinde odayı soğutarak kompostun fazla ısıyı atmasını sağlamak gerekiyor.

Flaşlar başladığında meyveler toplandıkça (toplanan mantarlar %90 oranda su içerdiği için) kompostun nem oranı hızla düşüyor. Nem sağlamak asıl bu dönemde gerekiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi imih99 Mesajı Göster
selam arkadaşlar ilk ekimleri yaptık hayırlısıyla bakalım. kuluçka döneminde odanın neminin doksanlar civarında olması gerekiyor deniliyor. eğer odanın nemi doksanlarda olursa poşet içindeki kompostun nemi daha fazla olmaz mı? kuluçka döneminde benim değerler biraz düşük sıcaklık 21-22, nem 70-75 sanırım çok fazla sıkıntı olmaz sadece biraz geç ürün alırız başarılı olursa.
1. denememde saman+kepek kullandım
2. denememde saman+ kepek+marul+patates+elma+havuç+bulgur ekledim (internetten baktım selüloz içeren gıdalara). bunların hepsini haşlama metoduyla pastörize ettim. besin desteği olsun diye elimde olanlardan pratik olarak ekledim. amaç farklı denemeler biraz da acemiliğimiz gitsin, bakalım neler olacak *** resimleri burdan paylaşıcam. kuluçka döneminde 3-4 günde bir havalandırma yapılması gerekiyor sanırım. 3-4 günde bir saat havalandırma yeterli olur mu acaba

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön