View Single Post
Eski 18-05-2016, 11:18   #11
verdoque
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Evet o videodaki talaşlı kısmı ben de izledim. Şimdiye kadar okuduğum yabancı kaynaklarda talaşın sterilize edilmesine gerek olmadığı ile ilgili hiçbir bilgiye rastlamadım. Tam tersi pastörize değil sterilize edilmesi gerektiği belirtiliyor. Bu konuda dünya literatüründe mantarcılığın el kitabı olarak kabul edilen Growing Gourmet and Medicinal Mushrooms (Paul Stamets) kitabında verilen kompost tariflerinde de talaş hep sterilize edilmeli diyor.

Kütükleri de 1 ay sonra kontrol ediyorsunuz tam olarak beyazlama gerçekleştiyse poşetlerden çıkarıp ya toprağa batırıyorsunuz ya da altına su dolu leğen koyuyorsunuz. Olmadıysa 1 hafta daha bekletip tekrar kontrol edin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bayram18 Mesajı Göster
Bir konuda şu videolardan (KAYIN MANTARI Eğitimi 1 - GÜDÜL istiridye mantarı 1 ve KAYIN MANTARI Eğitimi 2 - GÜDÜL istiridye mantarı 2 videoları) bahsetmişsin bende o videolara göre yaptım kompostu orada talaşları sterilize edilmesine gerek yok diyor. Hatta o videoda anlatılan kütüklere kapak kesme yöntemiyle ekim işlemini anlatıyor onuda denedim kütükleri hangi aşamada poşetlerden çıkaracağımı anlamadım bu konuda da yardımcı olursan sevinirim.

Düzenleyen verdoque : 18-05-2016 saat 14:04
verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön