Adana Mersin çevresinde Bağcılara salamuralık yaprak üretimi üzümden daha iyi kazandırıyor. Üzüm istemiyorsanız Asmayı yaprağına budama yaparsınız. Oluşan üzümleri de korukken kesin. Salamura asma yaprağı üretiminde en fazla tercih edilen ve bu konuda ön plana çıkan çeşitler; Ege bölgesinde Sultani Çekirdeksiz, Tokat yöresinde Narince ve Trakya yöresinde Yapıncak çeşitleriymiş. Ankara için üçünü deneyin Narince sanırım daha iyi olur. Eğer çardakta gölge yapsın veya kokulu şarap istiyorsanız Kokulu Trabzon siyah üzümü öneririm. İri kabak yaprağı gibi tüylü yaprağı salamuraya gelmez. Hastalanma özelliği yok. Çilek aroma kokulu üzümleri var. Adana'da Evde Denemesini yaptık. Çilek, böğürtlen ahududu Kokulu bir şarap oluyor. Antalya'da üniversite de şarap tadımcısı hocaya gönderdim çok hoşuna gitmiş. Kendi aramızda 'Laz Kızı Şarabı' adını verdik. Profesyonelce yapın belki ödül bile kazanırsınız.
|