View Single Post
Eski 29-02-2016, 20:49   #16
tugrulalp
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2012
Çok şükür, suyumuza kavuştuk

Merhaba Sevgili Dostlar,

Çok şükür, suyumuza pazar günü itibariyle kavuştuk. Sayacımız çeşmemiz bağlandı. Benim gibi bahçe kurulum maliyetlerini merak eden bazı arkadaşlar için bilgi vermesi amacıyla masrafları da paylaşmaya çalışıyorum. KOSKİ'ye bağlantı, müracaat, keşif bedeli, katılım payı vs.: 1091 TL, Depozito: 300 TL, Sıhhı tesisatçıya bağlantı için: 200 TL.

Su abonelik şartı olan 32 fidanı göstermelik de olsa halletmeliydik. Su bağlanana kadar geçen sürede traktörün giremediği servi dikilecek duvar diplerini bellemek istedim ama nafile; kazmalamak diye bir sözcük türettim bu süreçte Avuçlarım patladı kazma vurmaktan ama yalnızca 30 m'lik bir duvar kenarını bitirebildim. Bu duvarın diplerine komşunun budadığı leylandilerden 30 35 tane uç dallarını fidanmış gibi toprağa sapladık ve suyu aldık.

Bu iki haftalık süreçte anladık ki duvar kenarlarındaki sürülmemiş yerlerle traktörle sürülmüş yerler için (çok taşlı çıktı) ya belleme ve çapalama için yevmiyeli birilerini tutmalıyız ya da çapa makinesi almalıyız. Bu sefer de çapa makinesi için bütçe ayır... Böyle giderse birkaç yıl evi yaptıramayacağım sanırım Onun araştırmasını yaptım. Makine seçimi konusunda kafam bir hayli karıştı ve nihayet bugün eve gelirken Yağmur 300 marka Honda GX 200 6.5 HP Benzinli çapa makinesinde kampanya yazısını gördüm. Yarın ders boşluğunda gidip bakacağım, aklıma yatarsa sanırım onu alacağım. Arkadan frezeliler yeterli derinliğe ulaşsa gönlüm onlardan yana ama herkes yüzeysel çapalama yapıyor dedi. Benim duvar diplerinde hiç işe yaramayacak. Alttan çapalı olanlarla birkaç kez aynı yerde gidip gelerek inşallah toprağı hazır hale getirebilirim.

Bu arada bahçemizde birkaç küçük misafirimiz oldu (Gerçi misafir olan bizdik, onlar bahçenin asıl sahipleriymiş aslında)...

Name:  20160220_163048.jpg
Views: 924
Size:  74.0 KB

Name:  20160220_154911.jpg
Views: 906
Size:  33.2 KB
(Yılan Kertenkele, Allah'tan ayaklı olanı )

Name:  20160221_145255.jpg
Views: 869
Size:  72.2 KB
Çok sevimli...

Name:  oFKLZbQ.jpg
Views: 883
Size:  71.8 KB
Büyük oğlumla çok iyi anlaştılar, küçük oğlum olsaydı sevinçten çıldırırdı...

tugrulalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön