View Single Post
Eski 09-12-2015, 15:20   #303
Mücevher Çalısı
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Çiçekçi milleti karışık görünen her bitkiye arap saçı deyip geçiyor sevgili Galip ama senin bitkinden sevgili SDurul'da vardı yanlış hatırlamıyorsam, ismi de doğal olarak arap saçı değil

İlgili mesajı burada

Selaginella’nın en doğru adı Selagin’dir.

Sevgili SDurulun vermiş olduğu linkte; "Selaginella kraussiana bir yosun türü gibi düşünülse de yosun değildir" diye söylenmiş fakat Sevgili SDurul'un çiçekçisi "Selaginella kraussiana"yı "Yosun Çiçeği" olarak tanıtmış...

"Yosun" tanımı çoğunlukla su yosunları (algler) için kullanılsa da; yosunlar, kara yosunları ve su yosunları (algleri) gruplarını kapsayan genel bir terimdir.

Çiçekçiler haklısınız akıllarına gelen en mantıklı ismi koyuyorlar çiçeklere. Onlar da haklılar aslında bilmiyorlarsa isimlarini; "satıyorum ama adını bilmiyorum" demek istemiyorlar, kimse böyle bir duruma düşmek istemez

Bana kalırsa nasıl Sevgili SDurul'un çiçekçisinin koymuş olduğu "Yosun Çiçeği" ismi doğru değil ama kabul ediliyorsa "Arap Saçı" ismi de kabul edilmeyi hak ediyor. Ya da hiçbiri çiçekçilerinin taktığı ismi hak etmiyor

Son olarak "Rezene"nin de "Arap Saçı" olarak isimlendirildiğini ekleyeyim iyice kafanız karışsın

Düzenleyen Mücevher Çalısı : 09-12-2015 saat 19:19
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön