Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperalper
.
|
Sayın alperalper, "aflotoksin küfse, küf de nemden kaynaklanıyorsa"
Buraya kadarki cümlenize kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum doğrudur,
"soyulurken içi vıcık vıcık suyla doldurulan cevizlerin daha fazla neme maruz kalacağı bir gerçektir. ha illa bunu kim söylüyor derseniz, buyrun ben söylüyorum."
Daha fazla neme maruz kaldığıda bir gerçek, Onuda açıklamaya çalışayım, cevizler su dolu kazan içinde kalmıyorlar (ki kalmış olsalar dahi) üsten hafif verilen su kabuğun aşağıya inmesini sağlıyor ve bu süre 5-10 dakiki sürüyor bu süre sarfında kabuğun ne kadar bir su emebileceğini de hesaplamış olmalısınız.
"İçi vıcık vıcık suyla doldurulan" cümlenizi işkembeden sallamışsınız,
Bilmiyorsanız onada açıklık getireyim, içine su alabilecek su girecek çeşit olarak şu ana kadar edindiğim tecrübeme göre bilecik çeşidi görülüyor o da şöyle ki, bilecik meyvası daha ağaç üzerindeyken tek tük kabukta aralanma görülüyor,böyle oluşumlarda değil su hava alması bile o meyvayı bozar uzun süre sağlıklı kalması mümkün değil, diğer türlerde bu olasılığı göremedim.
Cevizde suyun girebileceği bir aralık varsa vıcık vıcığı geçtim en ufak bir aralık varsa iki üç damla su girişini de geçtim hava alması dahi meyvanın bozulmasına bir nedendir, zehirdir o zehir.
Şimdi, vıcık vıcık olduğunu gördüğünüz söylediğiniz meyvayı nasıl tükettinizi kimlere satabildiğinizi de sizden dinleyelim.
"soyulurken içi vıcık vıcık suyla doldurulan cevizlerin daha fazla neme maruz kalacağı bir gerçektir. ha illa bunu kim söylüyor derseniz, buyrun ben söylüyorum."
Söylerken söylediğine de saygı duy,
"burası bir fikir paylaşım ortamı diye düşünüyorum."
Fikirden ziyade doğru bilgiyi paylaşım ortamı, vıcık vıcık suyla doldurulan cevizler derseniz bu bilgi paylaşımı olmaz işkembeden sallıyorlar ortamı olur.
Sizleri seviyorum sevgiyle kalın.