sn. lilium,
forumda biraz vakit geçiren herkes mutlaka sizden bir şeyler öğrenmiştir. ben kendi adıma sizin paylaşımlarınızdan oldukça faydalandım.
siz bir ceviz soyma makinesi yapmış olabilirsiniz. hatta en iyisini de yapmış olabilirsiniz. ancak burası bir fikir paylaşım ortamı diye düşünüyorum. dolayısı ile insanların daha iyisini arayışlarını kişiselleştirmenizi yadırgadığımı belirtmek isterim. umarım ki ben yanlış anlamışımdır ve siz kişiselleştirmemişsinizdir.
ıslak sistemle soyulan cevizlerin çok daha fazla neme maruz kaldığı, güneşin her sabah doğudan doğduğu gibi ispata ihtiyaç duymayan bir olgudur.
üstüne üstlük soyma sırasından kullanılan suyun kalitesinden tutun da cevizin odunsu kabuğuna etkilerine kadar bir sürü handikapı vardır.
aflotoksin küfse, küf de nemden kaynaklanıyorsa soyulurken içi vıcık vıcık suyla doldurulan cevizlerin daha fazla neme maruz kalacağı bir gerçektir. ha illa bunu kim söylüyor derseniz, buyrun ben söylüyorum.
diğer taraftan kuru sistem soyma makinesine yönelik çalışmalar var. bunlardan bir tanesi ismini izni olmadan belirtmek istemediğim bir makine mühendisinin yüksek lisans tezi. ticari üretime geçildi mi bilmiyorum. ama eğer üniversitede kuru yöntem soyma makinesine yönelik araştırmalar varsa, piyasada böyle bir ürüne yönelik talep varsa, daha da ötesinde böyle bir ihtiyaç hasıl olmuşsa emin olun ki üreticiler bu konuya duyarsız kalmayacaklar ve iyi - kötü bir ürünle bu talebi karşılayacaklardır diye düşünüyorum.
bu arada kuş kovucu ilacın formulünü paylaşın gitsin yaw. bilgi paylaştıkça çoğalırmış.
|