Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi labtek
Alıntı:
ne olacak o zaman herkes kurutma makınası mı alacak.
|
Asla böyle bir mecburiyetiniz yok, ben ihtiyaç duydum yaptım, inşallah ihtiyaç duyacağınız bir yıla denk gelmezsiniz de benim kulaklarımı cınlatmazsınız.
Alıntı:
uygun saya altında gölgede hava sürkilasyonu olan yerde gayet güzel kurutma oluyor.
|
Tabi ki, olur aksini söyleyen mi var? Söylediğim yanlış mı algılanıyor?
"Arkadaşlar aflotoksin olayı suyla soymanın ya da susuz olmasının ilgisi yok, ceviz yeşil kabuğundan ayrıldıktan sonra uygun şartlarda en kısa sürede %8 nem değerlerine getirilmesi gerekir.
Susuz soyduğunuzu var sayalım, hava ısısı düşükse yağışlı nemli bir havalara denk gelmişseniz normal sürede kurutmanız imkansız Dolayısıyla kurutma süresi uzamışsa aflotoksin olayıda başlar, geçmiş olsun."
Burada illaki kurutmada kurutacaksın diye bir cümle var mı? Siz bunu saya altında, serada, çardak altında, en kısa sürede sağlıklı bir şekilde kurutun da nerede kurutursanız kurutun.
Alıntı:
sulu sistemde doğru söylüyorlar ceviz daha cok ıslanıyor. bı güzel kurumuş cevizi sırılsıklam ıslatıyoruz.
|
Söylüyorlar! kim söylüyor siz mi? başkası mı? Kim söylüyor o yazsın cevap vereyim.
Alıntı:
en güzel kurutma cevizi ağacında geç toplama.kalite olarakta daha iyi olduğunu düşünüyorum.
|
Katılmıyorum ama görüşünüze saygı duyarım.
Alıntı:
kurutma makınaları lezzetınde mutlaka matlık oluşturuyor.
|
|
Yahu inanılır gibi değil, kurutma makinasında kuruttunuz lezzetinde matlık gördünüz (lezzetinde matlık nasıl bir şeyse) ve bu kanaate vardınız pes yahu, görelim şu kuruttuğunuz makinayı.
Sayın labtek derdiniz ne? kuş kovucu ilacın förmülünü gördermedim diye mi ?