Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meyran
Tekrar merhaba  söylediğiniz gibi çıkan şeyler köke benziyor sanırım hepsi kök fakat dün yeni bir şey gördüm  ve çıktığı yer itibarıyla dal olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum lütfen bakar mısınız  yaprakların arasında baş gösteren şeyde kök olabilir mi? dal olsun lütfen... bu arada zaten yaklaşık bir yıldır bekliyordum ve orkidem yaprak çıkarmaktan başka gelişim göstermemişti o yüzden bunları görünce çok mutlu oluyorum (bu arada yerini değiştirmiştim, asıl meselem seveceği ortamı yakalayabilmiş olmak  )
|
Merhaba
Soruyu sayın Charlaux' a sormuşsunuz ama ben de birkaç şey yazmak isterim

Gövde üzerinden çıkan çiçek dalı sürgünlerinin uçları kök sürgünlerine göre biraz daha sivridir. ve sürgünün yönü daha dik olur köke göre. Kökler genelde ya yatay ya da saksı harcına doğru büyüme eğilimindedirler.Kök sürgünlerinin gövde rengi hafif grimsi ve çeşite göre de uç kısmı açık kahverengi renktedir.Çiçek dallı sürgünleri yeşilimsidir.
resimde sol kısımdan çıkan %100 kök,sağda yaprak arasından çıkan resimde tam belli olmamakla bereber büyük ihtimalle çiçek dalı olabilir.
Bol çiçekli günler dileklerimle...