agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-11-2015, 08:46   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2015
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Orkideler zaten senede bir çiçek veren canlılardır.Kök çıkartması orkidenizin sağlıklı olacağı anlamına gelir ancak kök çıkartan orkide gelişim sürecindedir.yani yakın zamands kök çıkarır yaprak çıkarır ama dal çıkarmaz (büyük ihtimalle çıkan şeyin kök olduğunu varsayıyorum)
Tekrar merhaba söylediğiniz gibi çıkan şeyler köke benziyor sanırım hepsi kök fakat dün yeni bir şey gördüm ve çıktığı yer itibarıyla dal olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum lütfen bakar mısınız yaprakların arasında baş gösteren şeyde kök olabilir mi? dal olsun lütfen... bu arada zaten yaklaşık bir yıldır bekliyordum ve orkidem yaprak çıkarmaktan başka gelişim göstermemişti o yüzden bunları görünce çok mutlu oluyorum (bu arada yerini değiştirmiştim, asıl meselem seveceği ortamı yakalayabilmiş olmak)

Eklenen Resimler

meyran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2015, 07:45   #2
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meyran Mesajı Göster
Tekrar merhaba söylediğiniz gibi çıkan şeyler köke benziyor sanırım hepsi kök fakat dün yeni bir şey gördüm ve çıktığı yer itibarıyla dal olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum lütfen bakar mısınız yaprakların arasında baş gösteren şeyde kök olabilir mi? dal olsun lütfen... bu arada zaten yaklaşık bir yıldır bekliyordum ve orkidem yaprak çıkarmaktan başka gelişim göstermemişti o yüzden bunları görünce çok mutlu oluyorum (bu arada yerini değiştirmiştim, asıl meselem seveceği ortamı yakalayabilmiş olmak)
Merhaba
Soruyu sayın Charlaux' a sormuşsunuz ama ben de birkaç şey yazmak isterim
Gövde üzerinden çıkan çiçek dalı sürgünlerinin uçları kök sürgünlerine göre biraz daha sivridir. ve sürgünün yönü daha dik olur köke göre. Kökler genelde ya yatay ya da saksı harcına doğru büyüme eğilimindedirler.Kök sürgünlerinin gövde rengi hafif grimsi ve çeşite göre de uç kısmı açık kahverengi renktedir.Çiçek dallı sürgünleri yeşilimsidir.
resimde sol kısımdan çıkan %100 kök,sağda yaprak arasından çıkan resimde tam belli olmamakla bereber büyük ihtimalle çiçek dalı olabilir.
Bol çiçekli günler dileklerimle...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2015, 08:14   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 Mesajı Göster
Merhaba
Soruyu sayın Charlaux' a sormuşsunuz ama ben de birkaç şey yazmak isterim
Gövde üzerinden çıkan çiçek dalı sürgünlerinin uçları kök sürgünlerine göre biraz daha sivridir. ve sürgünün yönü daha dik olur köke göre. Kökler genelde ya yatay ya da saksı harcına doğru büyüme eğilimindedirler.Kök sürgünlerinin gövde rengi hafif grimsi ve çeşite göre de uç kısmı açık kahverengi renktedir.Çiçek dallı sürgünleri yeşilimsidir.
resimde sol kısımdan çıkan %100 kök,sağda yaprak arasından çıkan resimde tam belli olmamakla bereber büyük ihtimalle çiçek dalı olabilir.
Bol çiçekli günler dileklerimle...
cevap için teşekkür ederim evet soldaki kesin kök onun gibi iki tane daha var ve kök olduklarını bende anladım artık ama yeni görünen yaprakların arasında ki dal olabilir değil mi? yaprakların arasındanda kök çıkar mı? bekleyip göreceğiz ama sabırsızlılık ediyorum işte çünkü aylardır bunu bekliyorum ve ilk orkide deneyimim hadi hayırlısı

Eklenen Resimler

meyran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025