View Single Post
Eski 05-11-2015, 10:15   #168
Muharrem Yalcin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2015
Şehir: sakarya
Mesajlar: 1
Thumbs down Sirke

Merhabalar,
Özlem A, Meyvelitepe yanıtlayabilirseniz sevinirim.
Yaklaşık altı-yedi aydır evde sirke yapımına başladım. İnternetteki bilgi kirliliğinden dolayı bazı bilgilere ulaşmam kolay olmadı. Özellikle sirke yapımında buradan doyurucu bilgiler edindim. Halen tam emin olamadığım sirkeleşmenin son bölümüyle ilgili sorularım var.

Birincisi; Buradaki yazıları okuyup küflenmeyle, sirke anası oluşumu arasındaki farkı öğrenmişken, şimdi beni bu kez çiçeklenme korkusu sardı Yaptığım elma, üzüm ve armut sirkelerinde sirke anası oluştu. Oluşan sirke anaları tabaka halinde ama renkleri farklı. Armut sirkesi daha beyaz ve silikon şeklindeyken, elma sirkesinin anası biraz daha sarıya çalan renkte oldu. Özellikle bunu tabağa koyup daha ayrıntılı fotoğrafladım. Bu durum çiçeklenme değildir umarım

İkincisi; Meyve posalarını ilk aşama olan gaz çıkışı bittikten sonra atıp sürece sadece sirke anasıyla mı devam etmeliyim, yoksa sirkeleşme tamamlanıp küçük şişelere alıncaya kadar tüm içerik kavanozda durmalı mı?

Üçüncüsü; Sirke anası oluştuktan sonra karıştırmak gerekir mi?

Dördüncüsü; Sirke belli bir olgunluğa eriştikten sonra (45-60 günün sonunda) bir süre daha keskinleşmesini istiyorsak yine tülbentle mi kapanmalı, yoksa artık kavanozun kapağını kapatabilir miyiz?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen Muharrem Yalcin : 15-11-2015 saat 17:28 Neden: yeni soru, hitap
Muharrem Yalcin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön