View Single Post
Eski 13-08-2007, 17:58   #143
denizakvaryumu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agachobim Mesajı Göster
Merhaba Sayın denizakvaryumu;

Golbasında ne tarafta almayı dusunuyorsunuz. Benımde 1000 m2 (net 710m2) yerım var.

Icınde 25 adet 3 yasında cesıtlı meyve fıdanı mevcut.

Yer konusunda ne dusunuyorsunuz, arastırdıgınız yerler varmı, Yaban mersınıne uygun ?

Bende yaban mersını dıkebılırım belkı, eger verım alabılırsem (Verım= ben ve cocuklarımın tadabılecegı kadar)

Yaban mersini için toprak tahlili şart ama n_turan beyin yaptığı gibi özel bir çalışma ile toprak ayarlanabilir.

Ya da özel torf satın alınarak...ancak kökler daha derine inince ne olacak bilmiyorum...Ankara'da n_turan bey bir ilki deniyor bizler de merakla bekliyoruz...

Gölbaşında özellikle aradığım bir yer yok yeterki ilerde apartmanların pıtrak gibi bitmediği bir yer ve suyu olsun (tabi bir de aynı dili konuşacağımız 1-2 insan)...zaten bazı yerlerde fiyatlar almış başını gitmiş bu yerlere yaklaşmak bile mümkün değil...

Yaban mersinini Ankara da bulamazsınız...böğürtlen ahududu gibi fidanlar ise ya karşıyaka mezarlığının karşısındaki fidancılardan veya n_turan beyin bizlere önerdiği bizim de memnun kaldığımız bentderesindeki fidancı Adem'den bulabilirsiniz.

Ben Adem'den alın derim aynı zamanda gübre, torf vs. de var ancak aradığınız ph ı düşük torf yok.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön