Turşucu geldi hanımmm

. Ben bu yıl hiç kışlık hazırlamamış gibiyim. Havalar hep güzel gitti. Kışı hiç beklemiyorum o yüzden. O kadar domates nereye gitti. ****** çekirdekleri alındıktan sonra sos oldu. Bir kısmı melemen olarak buzdolabına

. Dolaptakiler, domates sosu, biberli sos karışık. Tarifini veremiyorum. İleride soscu olma ihtimeline karşı. Eşimin hayali turşucu açmak

. Bir tek Sdurul ablama verdim sosun tarifini. Ona güvenim tam, öğretmenim kesinlikle kimseye vermez tarifimi

.
Neyse efendim sos maceramıza geçelim. Ben 3 çeşit biber, zeytinyağı, domates, baharat karışımı kahvaltılık sosumu, her yıl yaparım. Kapakları yenilemeden yaptığımda oldu. Bu yıl aldığım yeni kapakları mutfakta kaybettim. Sağolsun bizim tarçın ( yardımcı) Nereye koymuşsa bir türlü bulamadım. Sorsam, atcak kafadan bir şeyler

. Eski kapakları kullandım. Bütün sos tepsiye ak. Nasıl yandım bilemezsiniz. Onca emek heba oldu. Yok canım bir daha yapamam derken. Kendimi pazarda maraş, çarliston, yağ biberi alırken buldum

.
Turşu sevgili akçabardak ablamın tarifi. Bugün pazarda Bayanlara, ayak üstü tarif bile verdim