Arkadaşlar dün itibariyle Nülüfer Yerel Gündem 21 ekibinin Uludağ yürüyüş grubunun toplantısına katıldım. Genel olarak oradaki arkadaşlar zaten bu tür organizasyonlarda bulunmuş bundan sonrada bulunmayı canı gönülden isteyen arkadaşlar.
Destek olarak oldukça sıcak baktılar ve ellerinden ne geliyorsa yapabileceklerini söylediler. Bunun dışında daha önce oradaki yetkili bayan arkadaş Sevgi Hanım sadece meyve çekirdeğini belli bölgelere atılması gerektiğini zira meyvenin hastalık ve zararlılarınıda ormana taşımış olacağımızı ve hatta bazı çoğalması güçlü bitkilerin ormanın doğal faunasını bozacağını zamanla kendi faunasını oluşturarak diğer bitkilere baskın geleceğini dile getirmişti. Ben de bu konuda katılıyorum ayrıca bu bitkileri yetişebilecekleri yüksekliklere göre de kategorize etmek gerekiyor ve ormanın faunasına uygun bitki tercihleri yapmamız gerekiyor.
Bu anlamda sadece meyve değil her türlü orman ağacı tohumunda toplanabileceği konusunda görüş bİrliğine vardık. Genel olarak sosyal kuruluşlardan destekler olumlu. Şimdi Temadan görüş bekleyelim ve görelim. Bu hafta toplantıya İstanbul'a gidecek olmam nedeniyle gelemeyeceğim arkadaşlar bensiz yaparlar mı bilemem. Gitmişken fırsat bulursam Hobi Bahçemize de uğramak isterim. Şimdi sizler tohumlarınızı biriktirin sonbaharda elimizde neler var görelim.
|