Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman
Beni rahatlattığınız ve sorumu ciddiye aldığınız için teşekkürler Selahattin Bey!..
Sonuçta Kiviyi kabuğuyla yedik, cevizi değil heralde 
|
Cevizi de kabuğuyla yemek mümkün aslında. Kıbırıs'ta ceviz macunu diye bişey var. Taze çevizi ne yeşil kabuğunu ne de altındaki odun gibi kabuğunu çıkarmadan reçel gibi yapıyolar. Yerken "cevizi kabuğuyla yerim ben" diye böbürlenebilirsiniz.
CEVİZ MACUNU
• 40 adet yeşil ceviz
• 1 kg şeker
• 1-2 limon
• karanfil
• 1 avuç kireç
• 7 bardak su
- Cevizler ayıklanıp suya konur ve 4-5 gün, her gün suyu değiştirilerek, suda bekletilir.
- 3. gün şiş yardımıyla delinir.
- Son gün bir beze sarılmış kireç, suya atılır ve 2 saat kireçli suda bekletilir.
- Yıkanan cevizler tencereye konulur ve üzerlerini örtecek kadar su ilave edilir. İlk su kaynamaya başlayınca değiştirilir.
- Cevizler yumuşayıp, şişten düşünceye kadar kaynatılır. Sonra soğuk suya atılıp, yarım limon sıkılır.
- Ayrı bir tencerede 1 kg şeker ve 7 bardak su karıştırılır, içersine cevizler ilave edilir; 6-8 saat bekletilir.
- 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra yine 6-8 saat bekletilir, tekrar kaynatılır.
- Bu işlem en az 4 defa tekrarlanır.
- Son kaynamada içine ½ limon suyu ve karanfil ilave edilir.
Tarif
http://www.sistem-kurmak.com/Kuzey_Kibris.htm
Yapabilirseniz afiyet olsun. Yedim ama yapılışını görmedim.