![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 395
|
Alıntı:
CEVİZ MACUNU • 40 adet yeşil ceviz • 1 kg şeker • 1-2 limon • karanfil • 1 avuç kireç • 7 bardak su - Cevizler ayıklanıp suya konur ve 4-5 gün, her gün suyu değiştirilerek, suda bekletilir. - 3. gün şiş yardımıyla delinir. - Son gün bir beze sarılmış kireç, suya atılır ve 2 saat kireçli suda bekletilir. - Yıkanan cevizler tencereye konulur ve üzerlerini örtecek kadar su ilave edilir. İlk su kaynamaya başlayınca değiştirilir. - Cevizler yumuşayıp, şişten düşünceye kadar kaynatılır. Sonra soğuk suya atılıp, yarım limon sıkılır. - Ayrı bir tencerede 1 kg şeker ve 7 bardak su karıştırılır, içersine cevizler ilave edilir; 6-8 saat bekletilir. - 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra yine 6-8 saat bekletilir, tekrar kaynatılır. - Bu işlem en az 4 defa tekrarlanır. - Son kaynamada içine ½ limon suyu ve karanfil ilave edilir. Tarif http://www.sistem-kurmak.com/Kuzey_Kibris.htm Yapabilirseniz afiyet olsun. Yedim ama yapılışını görmedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|