Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oguz006
Merhaba arkadaşlar, dün domateslerimde beyaz küçük sinek, yeşil bit ve kırmızı renkli bite benzer böcek gördüm organik ilaç bulamadığımdan ziraatcinin önerdiği bayer' in decis ve sp 20 ilacını 3 lt suya karışım yaparak yaklaşık 100 adet fideyi ilaçladım.fidelerin birazı çiçekte birazı yeni çiçeklenmeye başlamıştı.bu ilacın etkisi ne kadardır meyveye zararı olurmu? önerileriniz nelerdir ?
Birde ilk defa sırık domates yetiştirmek istedik ama benim işlerimden dolayı bahçeye fazla gidemedim babamda ipe almamış fideler çok büyümüş, bende sağdan soldan duyduğum kadarıyla koltuklarını aldım ama bir yanlış yaptım herhalde gövdenin en altında bulunan dallarıda aldım yani gövdeyi ipe bağlamak için seyrelttim ama yapraklar çok büyümüş ve içeriye doğru kıvrılmaya başlamıştı birde yapraklar çok gevrekti elimi dokunduğumda hemen kırıldılar bende toprağa yakın olanları kopardım. inşallah zararı olmaz haftaya kadar belli olur herhalde.
|
Kalıntı surelerı 3 gundur, genelde kullanılan ılac markalarıdır.
Bıtkınız sırık cesıt ıse yandan cıkan tum dalları alıp tek dal olarak buyutmenız gereklı.
Salkıma kadar olan yaprakları koparmanızda bır sorun yok. Salkımın ustundekı ılk yapragı domateslerın boyu ıstedıgınız boyuta geldıgınde koparabılırsınız. Erken koparmada domatesler cabuk erken olur ve gunes yanıgı olusabılır.
Bereketlı urunler..