View Single Post
Eski 27-05-2015, 22:18   #3
Tilki Mete
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Alıntıladığım mesajdan yaklaşık bir buçuk ay sonra sevgili Aslı'dan bir mesaj daha aldım.

Kısaca, kabul edersem elindeki diğer menekşeleri ve malzemeleri bana göndermek istediğini yazan bir mesaj. Tabii ki memnuniyetle başım gözüm üzerine aldım kabul ettim.

Menekşeler başımın tacı, agaclar.net'i menekşeler sayesinde bulmuşum ve tüm menekşelerimi kök çürüklüğünden kaybetmişim, aldığım diğerlerini de kaybetmeye devam ediyorum. Fitilli sulama sayesinde kayıplara son.

Gönderdiği tüm menekşeleri fitilli sulama sistemi ile birlikte gönderen Aslı'ya tüm içtenliğimle bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

Fitilli sulama bana yabancı ve zor gelen bir sistemdi ama bundan sonra menekşelerimde fitilli sulamadan asla vazgeçmem. Hatta hoyalarda da düşünebilirim, oluyorsa.

Yeni menekşelerimden bir kaç kare.

Eklenti 555510

Sfagnum yosunu da göndermiş ve çıplak elle dokunulmaması gerektiğini söyledi. Bu yosunla ilgili forumda bu mesajı okuyunca tedirgin olmadım değil. Şimdilik kargoda kopan yaprakları köklendirmek için kutuya bıraktım.

Eklenti 555511

Bunun yanı sıra menekşe toprağı, perlit, vermikülit ve mini saksılar, pet bardaklar, hazırladığı fitiller, neem yağı, sulama kapları, bitki besinleri, ne var yoksa yollamış. Hatta dev iğneyi bile unutmamış.

İşte güzellerden bir kaçı.

Eklenti 555513

Eklenti 555512

Eklenti 555514
Abla o yosuna iyi bak elle dokunmadan bir eldiven yardımıyla küçük bir saksı ya al istersen muazzamm bir köklendirici ( ben dokundum bişi olmadı ) minik orkidelerin diplerinde oluyor saksı değişimi yaparken kenara koydum unutmuşum kurudu gibi bişi oldu sarardı attım bende Nemi korumak gerekiyor galiba

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön