Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leooel
Arkadaşlar Biber,Hıyar, ve Domates diktim çiçek verdiklerinde azota ihtiyac duyuyolarmış bunun için güvercin pisliği bir avuç kadar diplerıne bırakılırsa sulamayla beraber azar azar bu ihtiyacı karşılar dediler. Biraz araştırdım kökleride yakabiliyormuş bununla ilgili deneyimi olan bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi nasıl bir yöntem uygulayım en faydalısı nasıl olur ?
|
Merhaba leooel,güvercin pisliğini gerçekten tavsiye ederim.Fakat gömerek kullanmanı tavsiye etmem.Diğer gübreler gibi onun da yakabileceğini söyleyenlere katılıyorum bu noktada.Ben sulandırarak ara ara kullanmıştım,çok faydasını gördüm.Şöyle yapıyorum:Bir miktar güvercin pisliğini sıcak suda iyice eritiyorum.Sonra bırakıyorum karışım soğusun.Daha sonra da ara ara bu karışımla suluyorum bitkimi...Bir de ben bu karışıma Supradyn vitamin ilacı da eklemiştim eskiden.Gerçekten gözle görülür fark yarattı.Aynı şekilde hazırlamıştım:Sıcak suda güvercin pisliği & Supradyn'i tamamen erittim,sonra soğuttum,sonra da arada bu besinden verdim bitkiye.Fakat dikkat etmen gereken şey sürekli bu karışımla sulamamak.O zaman yarardan ziyade zarar olacağına inanıyorum.Ayda 1 **** 2 kere az az yeterli olacaktır bence.Öyle çok çok miktarlarda kullanmamıştım ben ama oldukça yeterli gelmiş görünüyordu.Özellikle eğer Supradyn de eklemeyi düşünürsen fazla vermekten kaçınmanı öneririm.Neticede insan için yapılmış bir vitamin ilacı.Her bitkinin ihtiyacı da farklı.İçerisinde bitkine yararlı şeyler kadar istemediği şeyler de olabilir.Bu yüzden az ve ara ara vermeni öneririm.Bu şekilde bitki sevmediği şeyleri tolere edebilir ama ihtiyacı olanı da az az almış olur.