View Single Post
Eski 12-05-2015, 13:00   #5696
dudu2011
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-12-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cliper Mesajı Göster
Sayın dudu2011 muz enzimim şu: 5 ltlik pet şişe içine 10 adet muz kabuğunu mümkünse ufak parçalara bölerek doldurun.2-3 dilim ekmek,1çay bardağı pekmez,1 çay kaşığı kuru maya ekleyin.Şişeyi su ile doldurun.Kapağını kapatıp 2-3 yerinden ince çivi ile delin.Suyu tepeleme doldurmayın zira ilk günlerde hızlı permantasyon ile gaz çıkışı fazla olacağı için suyu taşırır.Şişenin yukarıda incelmeye başladığı yere kadar yeterli.Gaz çıkışı azaldığı zaman tamamlayabilirsiniz.Bu enzime narenciye hariç havuç kabuğu v.s gibi artıklarda ekleyebilirsiniz.25 gün civarında üzeri hafif beyaz küflü turşu kıvamına gelecektir.Bu enzimden 5 lt lik suya 1 su bardağı kadar koyarak çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.Kesinlikle çiçek açan neyiniz varsa çoşturacaktır.Ben peşpeşe yenisini hazırlıyarak devamlı bununla sulama yapıyorum. Bol çiçekler.
Çok teşekkür ederim ilk fırsatta deneyeceğim.

dudu2011 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön