View Single Post
Eski 04-05-2015, 16:29   #3
sigortacihasim
Ağaçsever

sigortacihasim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2007
Odun deposundan, hizardan yere dökülmüş meşe odunu talaşları ve kabuk parçalarını aldım.
Bunları çelik tabanlı bir sahana doldurup,elektrikli ızgaranın üzerine koydum.(kusura bakmayın resmini çekmeyi unutmuşum)
Son olarak raflara tel ızgaraları yerleştirdim.Daha evvel aldığım ayıkladığım,suyunu süzüp güzelce kuruladığım ve tuzladığım ala balıkları tel raflara dizdim.
Bidonun ağzını kapattım fişi elektriğe taktım.
Önce ısı göstegesini 60 dereceye ayarladım.
Elektrik ızgarasını önce 1200watta yaktım.Bu şekilde kızan sahan da ki talaşlar yavaş yavaş ısınıp birden yanmaya başlıyor.Ancak çıkan duman bir kaç dakikada ateşi söndürüp ağır ağır ve içten yanma başlıyor.
O esnada bidonu ellediğimde bidonda ısınmış oluyor.Termostad 60 dereceye gelince,reostayı yarıya getirerek,wat ı 600 ile 400 araısna çekiyorum ki yanma ısısı düşsün.Talaşlar ağır ve uzun zamanda yansın.
Bu arada kapağın kenarından hafifçe meşenin talaşlarının yanmasından çıkan isin dumanı sızıyor.10 dkika sonra termostad derecesini 40 çekiyorum.Böylece yarım saat,45 dakikada alabalıklar hem pişmiş oluyor,hemde tütsülenmiş oluyor.

Eklenen Resimler

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön