View Single Post
Eski 18-04-2015, 00:07   #10
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Yumurta kabuğu-Sirke

Özellikle domates meyvelerinde alt taraflarının yumuşayıp çürümesiyle kendini gösteren (çiçek burnu çürüklüğü) kalsiyum eksikliğini giderebilmek adına, ön hazırlık olarak yumurta kabuklarını suyla temizleyip biriktirdik. Yapabildiğimiz kadar zarını soymaya özen gösterdik. 5-8 dakika kadar mikro dalgada fırınladıktan sonra,
Name:  DSCN4403.jpg
Views: 1103
Size:  30.5 KB

Kahve öğütücü marifetiyle toz haline getirip cam kavanozlarda saklayacağız.
Name:  DSCN4479.jpg
Views: 880
Size:  34.9 KB

50 cc üzüm sirkesine bir tatlı kaşığı yumurta kabuğu tozu kullanıp
Name:  DSCN4484.jpg
Views: 804
Size:  51.6 KB

Bir deneme yaptık.
Name:  DSCN4485.jpg
Views: 1087
Size:  34.9 KB

Elimizin altında bulunsun. Lüzumu halinde oluşan sıvımızı süzüp uygun oranda suyla seyrelttikten sonra, ince zerrecikler halinde yapraklara püskürterek uygulama yapacağız.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön