View Single Post
Eski 30-03-2015, 14:04   #236
Yagmur143
Ağaç Dostu

Yagmur143's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Annemin hep küpelileri vardı . Bu bitki sevgisi genlerle alakalı galiba .Havalar güzel ,fideleri dışarı çıkarınca , pazardan aldığım küpeliyi de çıkardım dışarıya .Zengardende bitki olarak küpeli satışı yok . Fide olarak aldım. Umarım onlarda sorun yaşamam .Bugün kalanchoe ve erika , küpeli vb topraklarını değiştirmek istiyorum . Saksı değişimleri beni tedirgin ediyor .Umarım yeni yerlerini severler
O pişmanlığı hep yaşıyoruz . Bende verdiğim bazı şeyleri sonra çok aradığım olmuştur Küpeli dal çelik yoluyla kolay yetişiyor bildiğim kadarıyla . Tam bahar , kayınvalidenden alıp çelikleye bilirsin .Çiçekleri çok güzel sevilmiycek gibi değil .Teşekkür ederim sevgili Yağmur143 . Sevgiler ..
Çok haklısınız, bence de genlerle alakası var. Benimde annem çiçekleri çok sever, onun çiçekleriyle büyüdüm. sardunyalar, zambaklar, küpeliler... Renk renk... Hele o koca koca zakkum tenekeleri... Nasıl bakardı , kışın nerelere saklardı bilmem...
Ben saksı değişimi yaparken çiçeğin köklerindeki toprağı çok fazla ellemem. Yeni yerine alışabilmesi için 4-5 gün kadar da rüzgar almayan, direkt güneş görmeyen bir yerde bekletirim. Merak etmeyin sevgili aleydi, çiçekleriniz yeni yerine kolayca alışırlar...

Yagmur143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön