Cevap için teşekkür ederim.
Bir soru daha sorabilir miyim. Peki bu köklenip kesilip ayrılan kısım yeni yerinde minyatür şekilde mi büyüyor kendisi, yoksa bonsai yapmak için ayrı işlemler mi uygulanıyor.
Sorma sebebimi açıklayayım. Mesela ceviz ağacına bu işlemi uygularsak aldığımız daldan yine görkemli bir ceviz ağacı yapabilir miyiz. Bize yine verimli ceviz verebilir durumda mı olur. Veya elma-armut-erik-şeftali benzeri meyve ağaçları için de geçerli bu sorum.
Çünkü örnek vermek gerekirse bahçemizde budayacağım cevizler var, kesip atmak yerine(ki keseceğim dallarda bile iyi ceviz tutanlar var) bu şekilde köklendirsem sonuç ne olur diye merak ediyorum.
Bu arada yukarıda ıhlamur için sormuştum. Burada cevizle birleştireyim soruyu. Bu yıl meyve veren dal air layering ile ayrılınca gelecek yıl durumu ne olur, ya da ileriye dönük meyve karakteri ne olur, erken mi verir, ilk yıl mı verir, geç mi yoksa hiç mi vermez. Bu air layering
yönteminin meyvecilikte uygulanabilirliğini, verimini, ağaç gelişimi üzerine etkisini merak ettim dogrusu. Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
|