Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esgül73
Bir yıldır kuşum Paşa nın yanına dişi bir kuş getirdim.İki gündür yan yana kafesteler.Birkaç gün daha izleyip daha sonra aynı kafese alıcam.Yeni kafesleri yuvalıklarıyla birlikte hazırladım.Benim Paşa aldığımda kırmızıya yakın turuncu renkliydi.Sonradan tüylerini döktü.Bana kanaryanın türü hakkında yardımcı olabilecek var mı?Bugün tanıştığım kanarya yetiştiriciliği yapan biri de malinuaların yüzünde lekeleri olduğunu söyledi.
Birbirlerini izleyip bakışıyorlar.Sanki birbirlerine alıştılar gibi.
|
Sayın esgül73;
Kuşunuz acı sarı yani ince tüy bir kuş olmuş. Ötümü nasıl. İnternetten malinua ötüşünü aratırsanız ötümü ona benziyor mu. İnternette bulduğum bir ötüş var. Bir dinleyin isterseniz.
https://www.youtube.com/watch?v=rhKA9_wXDFo
Malinua ötüşü çok yüksek olmaz. Görüntü olarak ikisi de malinuaya benziyor olabilir. Ancak soyunun ne olduğunu tamamen bilmeniz gerekir. Onu da üreticisi bilebilir. Onu bulma imkanınız olmadı sanırım.
Erkek kuşun durduğu kafes benim gördügüm yuvarlak bir kafes. Muhtemelen papağan kafesi. Dişi kuş ise muhabbet kafesinde duruyor.
Üretim yapmak istiyorsanız üç kapılı kanarya kafesi almanız gerekiyor. Nedense kuş dükkanı işletenler kanarya alanlara muhabbet kafesi, muhabbet alanlara kanarya kafesi verebiliyorlar. Muhabbet kafesleri tırmanmaları için yatay olur. Kanarya kafesleri de dikey olur telleri.