View Single Post
Eski 21-02-2015, 18:14   #97
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Baska bir faktor mu devreye girdi yoksa hakikaten bu sporlar mi etkili oldu bilmiyorum ama yapraklari yiyen larvalari bir haftadir gormuyorum (yapraklardaki delikler onceki zarara ait). Bizim bahcedeki zararli da saniyorum Japanese beetle degil (yetiskinleri biraz daha kucuk gibi).

Yaprak bitleri/tripsiler icin Yesil Lacewing (Chrysopidae) alacagim. Nematodlari da degerlendiriyorum; butce ayirabildigim ilk firsatta alacagim ama isin bu kismi biraz masrafli olabiliyor (sorunu cozecekse hem gozlemlemek acisindan hem de zarari azaltmak acisindan deger). Bizim alanimiza yetecek kadar Nematod miktari sanirim $70-75 civarinda.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bir kaç yıl önce Milky Spore (Paenibacillus popilliae) getirtip denemiştim, bizdeki kadı lokması larvalarına hiç bir etkisi olmamıştı.Denerken, 1 kilo kadar larvayı kompost ile birlikte bir kovaya koymuş, üzerlerine bolca milky spore serpip nemlendirmiştim. Normalde 20 günde hastalanıp ölmeleri gereken larvalar aylarca yaşadılar, kompostu iki kere sindirim sistemlerinden geçirdiler. Hala da yaşıyorlardı ki, deneyi sonlandırdım. İlginç olan bir şey, dışkıları harika bir gübre Solucan gübresine iyi bir alternatif olurlar çünkü tüketimleri çok hızlı.

Bunun için özel yırtıcı nematodlar var. Burada bulamıyoruz, ABD'de kolayca elde ediliyor sanırım.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön