Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Sn. TigerX siz besleme atlamadan 7. güne geldiniz bu da 4. kez beslemeye denk gelmiş oldu sanırım. Örneğin ben ilk beslemeyi erken yaptım, dün ise hazır olmadığından beslemedim böylece gün sayısı dizisi şaşmış oldu.
Diğer katılımcılarda da benzer durum olabilir. Bu durumda besleme sayısını mı referans almak gerekir yoksa maya / kabuk görünümünü mü?
Bir de 7. gün beslemedeki un ve su miktarını azaltmanızın özel bir sebebi var mı?
Not: buradaki youtube linklerini çalıştıramıyorum.
|
Önemli olan sizin hangi günde olduğunuzdur. Atladığınız gün olursa onu saymayın. Kaldığınız yerden devam edin...
Örneğin:
- İlk beslemeyi siz 3. günde yaptıysanız, 4. günü yapmış sayılırsınız. Tekrar besleyecekken 5. Gün 'den devam edin. Mayanız hızlı geliştiği için gün atladınız...
- Eğer ilk beslemeden sonra mayanız canlanmamışsa sorun vardır. 5. Gün mayanız kabarmamış. Beklemek istediniz. İşte burada beklenmeyecek!!! Derhal maya beslenecek. Ertesi gün yine hareket yoksa mayayı yeniden başlamak daha doğru olur...
Videolar
konusunu bilemiyorum. Ben kendim çalıştırabiliyorum. Teknik olarak bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse memnun olurum...