Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyap
Günün ilk menüsü benden olsun. Kuru fasulye ,pilav, turşu ilave olarak yoğurt ve soğan olabilir. Kuru fasulyeyi ilk defa internette gördüğüm bir kaç tarife uyarak sütle ıslattım bakalım sonuç farklı olacak mı.
|
Ben taze taze topladığım kuru fasulyeleri hemen derin dondurucuya birer pişirimlik kilitli torbalarda atıyorum.
Pişireceğim zaman hiç evvelden ıslatmadan doğrudan buzlu buzlu haşlayıp (düdüklüde altı dakika yetiyor) süzüyorum. İç malzemeler de hazırsa, benim kuru fasulye pişirmem onbeş dakikada oluyor.
Kime versem çok lezzetli olduğunu söylüyor, biz de artık hep bunu tüketiyoruz.
Köyde adına Balaban veya süt fasulye diyorlar.