View Single Post
Eski 25-12-2014, 11:24   #1133
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rasputnikof Mesajı Göster
hoş bulduk ancak buraya ben ilk defa üye oluyorum, başka bir forumda tartışmış olabiliriz senin gibiler herşeyi bildiğini zandeden insanlar çok memlekette
Hala "sen" diye hitab etme inceliğini göstermeye devam ediyorsunuz.

Aynı şeyi senin için de söylemek mümkün. İspatsız delilsiz ezbere atan o kadar çok kişi var ki memlekette.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rasputnikof
Benim yazdıklarımı ilkokula giden okumayı sökmüş bir çocuğun dahi anlayabileceğini düşünüyorum ama okumak bile zor gelmiş size hemen saldırmışsınız,şirket broşürlerini okuyorum madem siz niye drt tarsanın ürününü ön plana çıkarıyorsunuz,kimin bilimsel olduğu ortada.ticari bir kaygısı olan şirket oraya leonardit yazsa ne olur yazmasa ne olur Türkiyede bunun ayırımını yapabilen varmı sence,linyitten bile olsa leonardit deyip geçiliyor,çünkü Türkiyedeki linyitler yasal sınırı sağlayacak kadar humik asit içermektedirler.
Okuduğunu anlamak mı dediniz? Senin okuduğunu nasıl anladığın ya da anlamadığın veya hiç okumadığın da ortada

DRT tarımın ürününü ön plana çıkartan ben değilim, hiç kullanmışlığım da yok, iyi okuyun, kim almış da nasıl kullanacağını sormuş. Yanıtı da ben vermemişim. Tek yanıt var, çamur atmak şeklinde seninki.

Alıntı:
Bak yapacağın iş humik asit pdf diye aratacaksın çıkan tezlerdeki bilimsel verileri inceleyeceksin, hepsi bu ondan sonra burdaki bu tip konulara aç olan insanları zehirlemeyceksin, bunu yapabilirsin değilmi
Ne yapacağımı da tarif etmiş Sen bunu yapmış olsaydın, ya da doğru düzgün yapmış olsaydın gelip burada böyle iddialarda bulunmazdın.

Ben yaptım bu araştırmaları. Yeni de değil. Birden fazla araştırmada bulduğum ise fulvik asitlerin bitkilerin bünyesine alındığı, iz elementlerin bitki içerisindeki translocation fonksiyonunda doğrudan rol oynadığı yönünde. Ha, "humik asit" diye aramayı tercih etmiyorum genelde. Bir konuda bilgiye ihtiyacım olduğunda çeşitli ülkelerdeki kaynaklara ulaşabilmek için uluslararası yayınları taramaya çalışıyorum. Sana da tavsiye ederim, yeni bilgiler edinmeni sağlar, farklı kaynaklardan aynı bütün konusunda tamamlayıcı bilgiler edinirsin.

Alıntı:
dr bilmem ne varmı akedemik bir çalışması,isviçreli bilim adamları der gibi her konunun sonuna dr bilmem ne yaz,gerçekten bu işler böyle yürümüyor
"dr bilmem ne"yi de beğenmemişsiniz anlaşılan Başka kimi verelim bilemedim. Bu "dr bilmem ne"nin sadece bu makalesi en az 20 bilimsel araştırmada referans olarak kullanılmış nedense. "humik asit" diye yazıp aratınca çıkmadı mı karşına? Halbuki bazı Türk araştırmacılar da referans vermiş o makaleyi

Beğenmediğiniz, sizi yalanlayan makale bu:
"Pettit RE (2004). Organic matter, humus, humate, humic acid, fulvic acid and humin: their importance in soil fertility and plant health"

Referans olarak kullananlardan bazıları:
Optimization of extraction method and characterization of humic acid derived from coals and composts - J. Asing, N.C. Wong and S. Lau

The effect of different replications of humic acid fertilization on yield performances of common vetch - Veysel Saruhan, Alpaslan Kusvuran, Kagan Kokten

Effect of humic acid and phosphorus on yield, nutrient availability in soil and uptake by peas - Sarwar M,Ehsan Akhtar M and Hyder SI

Growth and Yield of Rice (Oryza sativa) as Influenced by Humic Acid and Poultry Manure - R Saha, M A U Saieed, M A K Chowdhury

link filan vermiyorum, "humik asit" yazıp şak diye bulursun artık. Bulmuşken bir de okursan iyi olur.

Alıntı:
ama bir kez daha anlatayım, birçok organik madde humik asit içerebilir, talaş,hayvan gübresi, toprak,kompost,torf,linyit,taş kömürü vb, ancak hiç birisi okside olmamıştır, bunun için tamamen farklı bir maddedir diyebiliyorum,bitkisel olanların hiç bir etkinlikleri yoktur sıfır denemez toprakta belli bi reaksiyona sahiptir ancak leonardit kaynaklı olanlarla karşılaştırılması bile hata.
Çok hoş, hadi bir daha anlatın adı humik asit olup tamamen farklı bir maddeyi.

Leonardit gibi yüksek oranlı bir kaynak varken hiç bir zaman bitkisel kökenli humik asit kullanımını önermedim, hatta elinde leonardit olup bahçesinde tarlasında humik asit kullanmak isteyenlere pratik usul ev yapımı humik asit tarifi bile verdim ki, vatandaş maliyeti çok ucuz bir şeye bir tepe para vermek zorunda kalmasın diye.

Ha, leonarditten başka bir kaynaktan elde edilen humik ve fulvik asitler yazdığınız ve iddia ettiğiniz gibi değersiz midir, sıfır mıdır konusuna gelince fazlasıyla su götürür.

Burada başka bilmem ne adamlarının bazı bilimsel olduğu söylenen journal'larda yayınlanmış makaleleri var, bak bakalım araştırmalarında kullandıkları humik maddelerin kaynakları ne?

"The effects of fulvic acid and sugar cane molasses on yield and qualities of tomato - Saeed Samavat, Simin Samavat

Humic Acids Isolated from Earthworm Compost Enhance Root Elongation, Lateral Root Emergence, and Plasma Membrane H-ATPase Activity in Maize Roots - Luciano Pasqualoto Canellas, Fabio Lopes Olivares, Anna L. Okorokova-Fac ̧anha, Arnoldo Rocha Fac ̧anha

EFFECTS OF A SOIL FULVIC ACID ON THE GROWTH AND NUTRIENT CONTENT OF CUCUMBER (CUCUMIS SATIVUS) PLANTS - B.S.RAUTHAN M.SCHNITZE
"

Link vermiyorum, "humik asit" yazınca şak diye karşına çıkar nasılsa.

Alıntı:
ph 7'de 100 kg leonarditten ne kadar humik asit çözünür diye sormuşsunuz yazdıklarım işe yaramışki toprakta humik asit çözünmeye başladığında etkili olur gibi şeyler yazmamışsınız,aslında humik asitin çok kolay çözünmediğini başka bir etki mekanizması olduğunu anlamaya başlamışsıız tebrik ederim..sorunuza gelince tabili bunda etkili olaylardan biriside leonarditin kendi iç ph'ı kaliteli bir leonardit düşük ph'a sahiptir ve ph 7 gibi bir reaksiyonda yani nötre yakın,çözünürlüğü çok fazla olmayacaktır, ****** fulvik asitler her phta leonarditten çözünmektedirler ancak büyük bir kısım humik asit olduğu için az olacaktır.eğer düşük kalite dediğimiz bir linyit tozu yüksek ph 10-12 gibi olsa bike çözünürlüğü çok düşük olacaktır
Sağol, çok teşekkür ederim. Böylece hep beraber senden öğrenmiş olduk humik asitin nötr PH çözünmeyeceğini ve fulvik asitin çok geniş bir PH aralığında çözüneceğini. Fakat 100 kg leonarditin nasıl olup da 1000m2 bir arazide (üst 30 cm'ye karıştırıldığını var sayarsak 300m3 toprak yapar, o da ortalama 450 ton toprak eder) katyon değiştirme kapasitesini, organik maddeyi ve su tutma kapasitesini yeterli seviyede arttıracağını yazmamışsınız.

Alıntı:
senden rica ediyorum sen aktif birisin forumda gördüğüm kadarıyla lütfen burda bilgi vermeye çalışırken insanları yanlış yönlendrime,biraz araştırma yap bu kadar basit mi ya

en sonda bir soru sormuşsun,öncelikle şelatın ne demek olduğunu öğrenmelisin bunu da bir araştır belliki ben ne yazsam boşa olacak
seninle senli benli olmak için yazmadım o şekilde cahille sizli bizli konuşmayı doğru bulmuyorum sadece
Ben de senden rica edeyim bari, başkalarını boşver, en azından kendin için biraz araştırma yap, hiç olmazsa yarım yamalak bilgi ile dayanaksız, şahitsiz bol keseden atıp başkalarını cahil diye niteleyenlerin komik durumuna düşme.

Şelat ne mi imiş? Humik ve fulvik asitlerin metal bağlama özellikleri neler miymiş? Ben araştırmaları, biribirini doğrulayan makaleleri genelde ciddiye alırım, en azından bakarım ne yapmışlar, nasıl yapmışlar, hangi malzeme ve metodları kullanmışlar, ne sonuç almışlar filan diye. Devamında da (şayet ilgi ve ihtiyaç duyduğum bir şey ise) arazimde denerim, benzer sonuçları tesbit etmeye çalışırım.

ABD Tarım bakanlığı denen cahiller(!) şöyle bir döküman yayınlamış nedense:
Humic acids - Crops (buna link vereyim "humik asit" yazarak bulmak zor olur) hem kökler tarafından alımına hem de şelata gider

İki tane daha cehalet(!) örneği vereyim (humik maddelerin metallerle kompleks oluşturma yetenekleri ile ilgili)

Physiological effects of humic substances on higher plants - Serenella Nardia, Diego Pizzeghello Adele Muscolo, Angelo Vianello

Influence of fulvic acid on transport of iron in soils and uptake by paddy seedlings - S.B.Pandeya, A.K.Singh, P.Dhar

"Humik asit"den az biraz farklı bir şeyler yazman lazım bulup okumak için. Başka cehalet(!) örneği istersen haber ve buluruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön