View Single Post
Eski 25-12-2014, 07:18   #1130
rasputnikof
-

Giriş Tarihi: 24-12-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Öncelikle foruma hoş geldiniz diyeyim, ya da tekrar hoşgeldiniz demeliyim belki de

Yanlışlarımı düzeltmek için özel olarak foruma girmişsiniz, sağolun, yanlışlarımın düzeltilmesi beni her zaman memnun eder. Sonra da "zırvaladıklarımı" sıralamışsınız

"zırvalama" gibi bir tabiri kullanacağınıza, fulvik asitlerin bitki kökleri tarafından alınamayacağına dair bilimsel kaynak kullansaydınız da yazdıklarınızı ciddiye alma imkanı olsaydı keşke.

Şirket broşürleri dışında bilimsel kaynakları okuma kaabiliyetinizin olduğunu sanmıyorum ama en azından diğer okuyanlar için bir kaynak vereyim.

"Because of the relatively small size of fulvic acid (FA)molecules they can readily enter plant roots, stems, and leaves. As they enter these plant parts they carry trace minerals from plant surfaces into plant tissues. Fulvic acids (FAs) are key ingredients of high quality foliar fertilizers. Foliar spray applications containing fulvic acid (FA) mineral chelates, at specific plant growth stages, can be used as a primary production technique for maximizing the plants productive capacity. Once applied to plant foliage fulvic acids (FAs) transport trace minerals directly to metabolic sites in plant cells. Fulvic acids (FAs) are the most effective carbon containing chelating compounds known. They are plant compatible, thus non toxic, when applied at relatively low concentrations."

"Fulvik asit, moleküllerinin göreceli olarak küçük boyutlu olması sayesinde bitki köklerinden ve yapraklarından bitkiye girebilirler. Bitkiye girdiklerinde iz mineralleri bitki yüzeylerinden bitki dokusuna taşırlar. Fulvik asitler yüksek kaliteli yaprak gübrelerinin anahtar içerikleridir. Belirli bitki büyüme aşamalarında fulvik asitler ile şelatlanmış mineral içeren yaprak uygulamaları bitkilerin üretkenlik kapasitelerini maksimize etmede temel bir üretim tekniği olarak kullanılabilir. Fulvik asitler bitki yapraklarına uygulandığında iz elemetleri direk olarak bitki hücrelerinin metobolik kısımlarına ulaştırırlar. Fulvik asitler bilinen en etkin karbon içeren şelatlama bileşiğidir. Göreceli olarak düşük konsantrasyonlarda uygulandıklarında bitkilerle uyumludurlar, toksik değildirler."

ORGANIC MATTER, HUMUS, HUMATE, HUMIC ACID, FULVIC ACID AND HUMIN: THEIR IMPORTANCE IN SOIL FERTILITY AND PLANT HEALTH Dr. Robert E. Pettit

İsteyenlere başka kaynaklar da verebilirim. Bir vakit hidroponik ile ilgili bir başlıkta şöyle bir mesaj yazmışım, oradaki kaynaklara da bakılabilir.

Bu arada humik asitin kökler tarafından alındığına dair bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Yazdıysam bir zahmet belirtin.

Bu durumda PH 7 durumundaki bir dekar bir tarlaya serpilen 100kg leonarditten ne kadar hümik asit çözünür? Senli benli de olduğumuza göre, uzman olarak rakam rica edelim.

Buna bir de kaynak belirtirseniz iyi olur.

Adı fulvik asit olup aslında başka bir şey olduğunu iddia ettiğiniz ama adına her nedense fulvik asit denmiş şeyin sıfır olduğunu idda etmek de hayli güçlü bir iddia.

Bitkisel bir leonardit var da ben mi bilmiyorum? (milyonlarca yıl önce leonarditin de bitki olması dışında)

Humik asitlerin (hem humik hem de fulvik asitin) şelatlayıcı olduğunu kabul ediyorsunuz. Güzel bir gelişme. Bu noktada bir şey sorayım, humik asit molekülleri köklerin alamayacağı kadar büyük olduğuna göre humik asit moleküllerinin şelatladığı mineralleri kökler alabiliyor mu?

Araştırmakdan bahsetmişsiniz de, "pes" diyecektim ama diyemiyorum. Burada çok gördük böylelerini. Yazdığım her cümle yanlış, sizin yazdığınız her cümle doğru öyle mi
hoş bulduk ancak buraya ben ilk defa üye oluyorum, başka bir forumda tartışmış olabiliriz senin gibiler herşeyi bildiğini zandeden insanlar çok memlekette
Benim yazdıklarımı ilkokula giden okumayı sökmüş bir çocuğun dahi anlayabileceğini düşünüyorum ama okumak bile zor gelmiş size hemen saldırmışsınız,şirket broşürlerini okuyorum madem siz niye drt tarsanın ürününü ön plana çıkarıyorsunuz,kimin bilimsel olduğu ortada.ticari bir kaygısı olan şirket oraya leonardit yazsa ne olur yazmasa ne olur Türkiyede bunun ayırımını yapabilen varmı sence,linyitten bile olsa leonardit deyip geçiliyor,çünkü Türkiyedeki linyitler yasal sınırı sağlayacak kadar humik asit içermektedirler.
Bak yapacağın iş humik asit pdf diye aratacaksın çıkan tezlerdeki bilimsel verileri inceleyeceksin, hepsi bu ondan sonra burdaki bu tip konulara aç olan insanları zehirlemeyceksin, bunu yapabilirsin değilmi

dr bilmem ne varmı akedemik bir çalışması,isviçreli bilim adamları der gibi her konunun sonuna dr bilmem ne yaz,gerçekten bu işler böyle yürümüyor
ama bir kez daha anlatayım, birçok organik madde humik asit içerebilir, talaş,hayvan gübresi, toprak,kompost,torf,linyit,taş kömürü vb, ancak hiç birisi okside olmamıştır, bunun için tamamen farklı bir maddedir diyebiliyorum,bitkisel olanların hiç bir etkinlikleri yoktur sıfır denemez toprakta belli bi reaksiyona sahiptir ancak leonardit kaynaklı olanlarla karşılaştırılması bile hata.

ph 7'de 100 kg leonarditten ne kadar humik asit çözünür diye sormuşsunuz yazdıklarım işe yaramışki toprakta humik asit çözünmeye başladığında etkili olur gibi şeyler yazmamışsınız,aslında humik asitin çok kolay çözünmediğini başka bir etki mekanizması olduğunu anlamaya başlamışsıız tebrik ederim..sorunuza gelince tabili bunda etkili olaylardan biriside leonarditin kendi iç ph'ı kaliteli bir leonardit düşük ph'a sahiptir ve ph 7 gibi bir reaksiyonda yani nötre yakın,çözünürlüğü çok fazla olmayacaktır, ****** fulvik asitler her phta leonarditten çözünmektedirler ancak büyük bir kısım humik asit olduğu için az olacaktır.eğer düşük kalite dediğimiz bir linyit tozu yüksek ph 10-12 gibi olsa bike çözünürlüğü çok düşük olacaktır
senden rica ediyorum sen aktif birisin forumda gördüğüm kadarıyla lütfen burda bilgi vermeye çalışırken insanları yanlış yönlendrime,biraz araştırma yap bu kadar basit mi ya

en sonda bir soru sormuşsun,öncelikle şelatın ne demek olduğunu öğrenmelisin bunu da bir araştır belliki ben ne yazsam boşa olacak
seninle senli benli olmak için yazmadım o şekilde cahille sizli bizli konuşmayı doğru bulmuyorum sadece

rasputnikof Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön