Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel
Sayın karabatu, kalsiyum takfiyesi yapraklardan iyi olur, Kökün 15-20 dakika kalsiyum nitrat içinde bırakılmasının faydalı olabileceğini pek sanmıyorum. Eğer kalsiyum nitratı bir miktarda yayıcı yapıştırıcı bir materyel ile karıştırırsanız çok daha iyi olur. Sıvı arap sabunu yayıcı yapıştırıcı olarak güzel bir malzemedir gerek ilaçla gerekse gübre ile kullanılması faydalıdır. ilaç veya gübre yapraktan hemen akıp gitmez uzun süre kalır. bitkide bundan azami faydalanır.
Ancak şunu hemen söylemek istiyorum ve belkide arızanın sebebi olabilir. Besin eriyiğini sabah akşam yarımşar saat havalandırıyorum diyorsunuz bence bu havalandırma yetmiyor. gelin havalandırmayı 24 saat çalıştırın. Birde 15 dakika devirdaim yapıp 45 dakika beklemekte yanlış bence akarsu sistemind besin eriyiği devamlı sirküle etmelidir. Koalygelsin selamlar sevgiler.
|
Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben yanlış ifade ettim galiba. Balkon camlarını açıp sabah ve akşam yarım saat ortamı havalandırıyorum, besin hava motorunu hiç kapamıyorum. Devirdaimi de devamlı olarak çalıştıracağım. Yaprak uygulmasını ne sıklıkla yapmalıyım acaba.
Teşekkürler.