View Single Post
Eski 02-04-2014, 13:10   #4
-Esin-
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Thumbs down

Herkese merhabalar,

Ne yazık ki dün aynı yerden aynı zamanda aldığım Echeveria dondo ve Pachyphytum compactum hibritinin toprağında minik kurtçuklar farkettim. Kesinlikle çok sulanmış değillerdi, topraklar hafif nemliydi ama özellikle E. dondo'nun kökünü tamamen yemişler, gövdesini bile oyup içerden kemirmeye devam etmişler. Bu dehşet manzara karşısında tüm saksıları elden geçirdim ama sorun yalnızca aynı yerden gelen bitkilerdeydi. Zaten o satıcının iletişimi ve konuşma üslubu konusunda rahatsızlığım vardı, üstüne böyle bir durum olunca sinirlendim doğrusu. Gerçi bitkilerin topraklarını değiştirmeme hatasını yaptım ben de. Neyse asıl sormak istediğim, şu anda elimde hiç kökü olmayan ve gövdesi bayaca hasar almış bir Echeveria rozeti var. Dünden beri toprağın dışında bekletiyorum. Gövdenin sağlam yerine kadar kesmek için rozetin alt yapraklarını tamamen almam gerekiyor ama pek kıyamıyorum onları koparmaya Ne yapmamı önerirsiniz? Yaprakları ayırıp gövdeyi keseyim mi yoksa azcık kuru falan da olsa ekildiğinde köklenebilir mi?

-Esin- Çevrimdışı   Başa Dön