View Single Post
Eski 24-10-2014, 01:28   #23
modelci
Ağaçsever

modelci's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Küçük boy bonsailer için dediğiniz doğru ama büyük boy bonsailerde dremel türü düşük torklu makineler işe yaramıyor ve boyut olarak büyük adaylar için dünyanın her yerinde bu bosch freze ve buna benzer makita freze gibi makineler ve 6mm uçlar kullanılıyor.

Daha önce resmini çektiğim uç aslen çok harika iş görmüyordu ama idare ediyordu. Şu an ise Graham Potter'in kullandığı "Terrier" uçları kullanıyorum ve çok da harika iş görüyor, uçları da sizin dediğiniz gibi sivri ve delici değil. Bir ara fotoğrafını eklemeye çalışırım sizin için.

Sn merlict çok haklı bu konuda!
Bu tür uçları kullandım ve bazen hala da kullanıyorum ama merlict'in aynen dediği gibi sık ve sığ olan diş araları özellikle ağacın canlı dokuları üzerinde çalışırken çok çabuk tıkanıyor, hele de zeytin, ardıç, çam gibi yağlı ve reçineli ağaçlarda iş görmesi çok zorlaşıyor ve 10-15 dakikalık işiniz 5-6 saatlik işe dönüşüyor.
Son fotoğrafdakileri kasıtlı olarak önerdim, burdan görüp yeni başlayacak insarın, acemiliklerini daha güvenli ve kullanımı kolay olan alet ve uçlarla atması iyi olur diye düşünüyorum.
bu uçların sadece ahşap ve straforda kullanılan modelleride tercih edilebilir, ama az talaş kaldıracağı için profesyonellere cazip gelmeyebilir.

o terrier ucları görmüştüm webde, lakin sapları 6.35mm diye yazıyordu?

Arbortech firmasını duydunuzmu, sanırım ingiliz firması. bir video linki ekliyim, muhtemelen seversiniz aletleri

Arbortech Mini-Carver from baileysonline.com - YouTube

modelci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön