Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi modelci
bu bosch el frezesi bence bonzai gibi ufak ve narin bir iş parçası için çok çok güçlü bir makina.
|
Küçük boy bonsailer için dediğiniz doğru ama büyük boy bonsailerde dremel türü düşük torklu makineler işe yaramıyor ve boyut olarak büyük adaylar için dünyanın her yerinde bu bosch freze ve buna benzer makita freze gibi makineler ve 6mm uçlar kullanılıyor.
Daha önce resmini çektiğim uç aslen çok harika iş görmüyordu ama idare ediyordu. Şu an ise Graham Potter'in kullandığı "Terrier" uçları kullanıyorum ve çok da harika iş görüyor, uçları da sizin dediğiniz gibi sivri ve delici değil. Bir ara fotoğrafını eklemeye çalışırım sizin için.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict
Bahsi geçen resmini eklediğiniz alttaki uçları aktif kullanıyorum.Bunları ahşapta kullanamazsınız.Diş hatve aralıkları çok düşük olması sebebiyle araları talaşla dolar ve kısa süre sonra işe yaramaz.Bu uçlar sadece metal kalıplarda etkilidir.
Alet konusunda ise size katılıyorum.
|
Sn merlict çok haklı bu konuda!
Bu tür uçları kullandım ve bazen hala da kullanıyorum ama merlict'in aynen dediği gibi
sık ve sığ olan diş araları özellikle ağacın canlı dokuları üzerinde çalışırken
çok çabuk tıkanıyor, hele de zeytin, ardıç, çam gibi yağlı ve reçineli ağaçlarda iş görmesi çok zorlaşıyor ve 10-15 dakikalık işiniz 5-6 saatlik işe dönüşüyor.