View Single Post
Eski 18-10-2014, 04:14   #387
sedail
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
kesinlikle haklısınız 2 milyon sınırında bir biber yerken başınıza neler gelebileceğini bilmeden ben çok acı yerim edasıyla bu tarz işlere girişmeyin. youtube dan tedbarrus un videolarını izleyin adamın acı eşiği epey yüksektir biberi yedikten sonra biberin tadı ve acılığı hakkında konuşur ancak sonrasında banyoda genelde kustuğunu ve dayanılmaz mide kramplarından banyoda uzandığından ve uzun üre bu acılıkta biber yemeğe devam edemeyeceğinden bahseder hep.
anlattıkları kesinlikle doğru mide krampları dayanılmaz ben kusma sınırındaydım ancak bugüne kadar bir türlü kusamadım bu biberlerden buda daha dayanılmaz kılıyor krampları ancak bu biber jolokiaya nal toplatır mide krampları dayanılmazdı banyonun tabanına yattım resmen epey ter attım kilo vermek isterseniz 3 5 tane yiyin hemen farkı hissedeceksiniz. mide krampları dayanılmaz yaklaşık 1 saat sürdü habanero dan daha acı biberler bütün olarak yenmez habanero mideye hiç etki etmedi ancak 2 milyon scovil moruga midemi kazıdı resmen hakkını vermek lazım adını hakediyor.
yedikten sonra geri dönüşü yok eğer mutlaka bu acıyı denemek istiyorsanız biberi 30 saniye çiğneyip yutmadan tükürün sonrasında oluşan ağzınızdaki tükürükleride yutmayın. yetiştirmek için güzel bir biber çeşidi küçük bir bitkiden bütün senelik acınızı rahatlıkla temin edebilirsiniz fakat şuna özellikle dikkat edin bu biber beni banyoda devirdiyse ailenizdeki ufaklıklardan kesinlikle uzak tutulmalı ufaklıklar evde bahçede bulduklarını ağzına götürmeyi pek severler bu tarz biberleri yetiştirirken çocukların ulaşamayacaklarından kesinlikle emin olun.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön