Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Yok öyle yağma bu milleti enayi görmek enayi yerine koymak daha çok parasını alarak fidan satma, eh isim yapmışya güven kazanmış ya 8 liraya alacaksın fidanı 20 liraya satacaksın bir nevi fidan ticareti yapacaksın ve tabi ki, 7x3.5 - 8x4 diyecekler. arkadaşlar az paralar değil bunlar ordan al burdan sat milyarlar cebe, kazandıkları parada da gözüm yok gözü olanın gözü çıksın benim derdim üreticiyle bu kadar oynanmaz.
Benim böyle çelişkiler dolu söylemlere karnım tok.
Bazı üstatların ot bile çıkmayan topraklara taban killi kireçli topraklara para kazanma uğruna fidan satma uğruna bahçe kuranları da biliyoruz, ve bunlar üstad..
|
Sn Lilium,
Bazi fidancilar ellerinde kalani satmak icin boyleye bu cesit olur diyerek, sirf stok eritmek icin yanlis fidan secip, yanlis fidan diktiriyorlar. Hatta tozlayicilari bile yanlis verenler var. Bu para kazanma hirsiyla piyasadaki sahtekarlar konusunda %100 haklisiniz. Uc dal verimli agaclari 8*4 olur diyip satanlar da var fazla fidan satmak icin. Hatta ben bircok fidan fidancinin Fernorun tozlayicisi olarak Fernetteyi sattigini biliyorum. (bu forumda da onunla ilgili bir baslik vardi hatta bakabilirsiniz) Niye ? Fidancinin elinde Fernette var cunku

O yuzden Fernorun tozlayicisi Fernettedir diyerek satiyolar.
Ama ben Selami hocayi 3 senedir takip ediyorum. Kitabini da aldim okudum (287 sayfa). Yurtdisi gezilerini de biliyorum, takip ediyorum. Diger sahtekarla gibi fidan satmak icin soylemde bulundugunu hic dusunmuyorum.