Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz
İzmirliden daha güzel kim pişirebilir ki bamyayı, biz klasik usülünü biliyoruz; soğan, kıyma veya et kavrulup bol domatesli ve bamyaların üstüne bir adet limon suyu boca edip pişirmek.. Hadi merakta bırakmayınız bizi lütfen, tarifleri verin ki bamya konusundaki alternatif pişirme usüllerimiz çoğalsın.. Şimdi tam zamanı.. 
|
Valla anladığım kadarıyla bamya yemeğini sevgili Billur Korkmaz'dan sormalı. Şimdiiiiiiii!... Efendim böyle zarif bir arkadaşımızı kırmak olmaz. Emri olur
Alternatif bamya yemeği ne olabilir?
Mesela balıklı bamya?
Evet Giritliler bamyayı tavuklusunu da yapıyorlar balıklısını da...
Malzemeler:
Bamya,
beyaz etli iri balık (çupra, levrek, sarpa, sarı kanat kefal vs.. Sofrada kişilere göre porsiyon ayarı size ait..),
Bol domates (Ben abartıyorum bazan eleştiriyorlar)
Sarımsak (kabuğuyla)
Limon suyu..
Balığı (balıkları) zeytinyağında alt üst olarak şöyle üstünkörü kızartıyoruz. Tam pişmeyecek yani. Kabuğu soyulmuş, çekirdekleri alınmış domatesi dilimliyoruz.
Balık altına sığacak kadarını tepsiye koyuyoruz. Bu domates dilimlerinin üzerine tavadan aldığımız balıkları diziyoruz. Kalan domateslerle; yıkanmış, ayıklanmış bamyaları, kabuklu sarımsakları balığın (balıkların) üzerine yayıyoruz.... Üzerine limon suyunu, zeytinyağını gezdirip, tuzunu usulünce ilave ederek veriyoruz fırına...
İşte size sadece domates suyuyla pişmiş enfes bir balıklı bamya yemeği. Sarımsakları kabuğuyla ağzınıza götürüp ilik gibi emeceksiniz.
Kırmızı şarabınız da benden olsun sevgili Billur. (İçine buz atarak içerseniz ertesi gün baş ağrısı çekmezsiniz)
Ne diyeyim gari size... Afiyet olsun...