View Single Post
Eski 23-09-2014, 15:08   #224
-Esin-
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Evet sevgili Esin sulamıştım.. Tatile gitmeden 2 gün evvel sulamıştım.. Yani 2 gün dışarıda kaldı, sonra içeriye aldım.. Aslında sularken de "acaba" dedim kendi kendime ama, en azından 2 gün dışarıda kalması yeterli olur gibime geldi..
Eger sulamasaydım 15 gün susuz kalmış olacaktı, ondan korktum..

Bir daha tatil matil yok bana

Sulamayı tam olarak ne zaman keseceğiz??
Sevgili Seabert,

Bırakın susuz kalsınlar, kendilerinde yeterince su var. 15 gün ne ki, aylarca sulamasanız umurları olmaz lithopsların. Bizim iklimimiz yeterince nemli, çölde kalmış su kuşuna dönmezler merak etmeyin Hava sirkülasyonu olan yerde yetiştirilir dememizin nedeni topraklarının uzun süre nemli kalıp mantarların üremesine, yerleşmesine uygun bir ortam sağlamamak içindir. Yoksa lithopsun kendisi o esintiden bir fayda sağlamıyor. Anavatanları olan Namibya çöllerinde, o kavurucu sıcaklarda zaten mantarın uygun ortam bulup yaşaması imkansız. Orda rüzgar,kasırga var onun için biz de esinti sağlamalıyız değil yani mantık.

Sulama konusuna gelirsek, zaten yaz aylarında suyu çok azaltmış olmamız gerekiyordu, eylülün gelmesiyle yavaş yavaş suyu arttırıp çiçek açana kadar veya çiçek açacak yetişkinlikte değilse aşağı yukarı kasıma kadar düzenli sulamayı devam ettiriyoruz. Çiçek geçince suyu kesip bölünmesini sonuna kadar tamamlamasını bekliyoruz.

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön