Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mıstık abey
Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. ,
Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi.
Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin.
|
Sizin yasemininiz harika bir Jasminum Polyanthum, yani Arap Yasemini ya da işte bildiğimiz yasemin, Akdeniz Yasemini. Siz yaseminin sevdiği bir iklimde yaşıyor olmalısınız, Ankara'da asla böyle çiçek açmıyor. enfazal o da sadece bir kere 7 tane çiçek açtı bu yaz.Şimdi ise yine zararlıbir şeyler geldi. Uğraşıyoruz bakalım.