Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle
Et olayında benim de mantığımın almadığı 45 günlük sürelerde kesime hazır olması ama 4-6 ay arası da uzun bir süre geliyor 90-110 gün arası bence yeterli olacaktır kesime hazırlanacak tavuklar için..'
45 günlük süre köy tavuğu için değil . O bizim eleştirdiğimiz sağlıksız antibiyotik ve ne olduğu tam da bilinmeyen yemlerle beslenmiş tavukçuluk için geçerli.
Bizim köy tavuğu sizin dediğiniz gibi 90 110 günde de kesime gidebilir . Ama burada konu o zaman içinde kaç gr geleceğidir.
12 Haftalık tavuk tencerede kaybolur. Azıcık tencereyi doldurabilecek bir tavuk için ben 20 ay beslemenin doğru olduğunu test ettim . Tavuklar 1.5 ile 2 kilo arası geldiler.
12 haftalık bir piliç gelse gelse bir kilo gelir gibi geliyor bana .
Bu konu galiba tercih meselesi .
Doğrusu yumurtaya fazlaca odaklandığımdan etlik konusunu çok da incelemedim .Yanlız kendi ailemin ihtiyacı için 25 tavuğu etlik için besledim ve kestim .
Zaten bu yumurta ve tavuk konusuna bu baharda başladım .
Bu denemeden sonra şimdi 120 metre kare bir tavuk besleme ünitesi yapımı aşamasındayım.
Herhalde bir hafta -on gün içinde bitirebilirim diye umuyorum . .
|
Tavuk kg'ları 5 TL'den satılıyor marketlerde ancak Köy tavuğu olunca ette biraz daha lezzetli oluyor siyaha yakın olduğu için 15 lira civarında olabilir...
Yumurta olayında siz zaten genel de kendi ihtiyaçlarınız için olduğu için 120 metre kare çok idaal hatta çok büyük bile sayılabilir 120 metre kareye 150-200civarında tavuk yeterlidir.