Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trilye
Sayın Sdurul salçanız çok güzel görünüyor. Bende bu şekilde salça yapmayı denemek isterim. Fakat biz domatesi kaynatarak yaptığımız için sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Sizin yaptığınız şekilde kavanozda bozulmadan kalması için uyguladığınız bir işlem var mı?
Geçen sene maden suyu şişesinde yaptığınız domates sosundan yapmıştım. Bütün kış sayenizde mis gibi taze domates kokan çorbalar yaptım. Paylaşımlarınız için teşekkürler.
|
Sayın
trilye, öncelikle çok teşekkür ederim. Paylaşımlarımın işe yaradığını duymak, beni gerçekten çok sevindirdi.
Güneşte yapılan domates salçasının bozulma ihtimali pek yok. Biraz baskın tuz, hava kabarcığı kalmayacak şekilde kavanoza bastırma ve üzerine bir parmak kadar zeytinyağ koyarsanız dayanıklılığı artar. Geçen seneden kalan salçalar hâlâ bugün yapılmış gibi. Teşekkürler...