Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz
|
Sevgili Billur Korkmaz,
Bamya Sevenler Derneği faaliyetine son mu verdi yoksa?
Yazın bol bol bamya yedik.
Kışın ne yapacağız peki?..
Kuru bamya da güzel oluyor ama taze bamyayı aratıyor yine de.
Konserve?..
I-ıh hayatta olmaz... Hele kokusu çekilir gibi değil.
E, ne yapacağız o zaman sevgili Billur?
Ne yapacağız; dondurucuya bamya atacağız.
Efendim taze bamyalarımızı pazardan aldık, heyecanla eve geldik. (Rikep bahçeden toplar artık). Hemen ocağa bir tencere su doldurduk; içine tuzu, limon suyunu ekledik. Su kaynaya dursun bakalım. Biz bu arada bamyanın çürüğünü, çarığını ayıklayalım, yemeğini yapacakmışız gibi temizleyelim. Su kaynamaya başladı. Harlı ateşte. Bamyaları hemen kaynayan suya attık. Tencere kapağını kapatmadan 10 dakika kadar haşladık. Bamyalar sararmaya başlayınca hemen tencereden delikli kepçe ile alıp bir kevgirin üzerine aldık. Ilınınca porsiyonlara göre bölerek vakumlu kaplara ya da buzdolabı torbalarına koyduk ve dondurucuya kaldırdık.. Tenceredeki suyu en kısa zamanda yapacağımız çorbada kullanmak üzere bir kenara ayırdık.
Hadi bakalım, kim demiş yılbaşı yemeğimizin hindi etli bamya yemeği olamayacağını?..
Not: Bamyalar henüz bitmeden başka saklama yöntemlerine açığız efendim.