Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Uzun kabak geleneksel olarak taze ve kurutmalık olarak kullanılan bir çeşit. Boyu bir metreyi biraz geçenleri olduğu gibi daha küçükleri de var. Güçlü bir askıya alma sistemi olursa çok güzel gelişiyor. Kökeni hakkında bilen olduğunu sanmıyorum. O kadar eski bir çeşit. Eskiden beri kışın kurutmalık olarak yazın da taze olarak kullanılıyor. Bizde çeşitli yemekleri yapılıyor. Taze ince kısımları kurutularak veya taze olarak dolma yapılıyor. Yemeği yapılıyor. Kurutularak kışın da yeniyor. Şimdi derin donduruculara da konuluyor.
Bu çeşit Türkiye'nin değişik yerlerinde de biliniyor gördüğüm kadarı ile. En iyi tarafı hiçbir kabak çeşidi ile karışmaması.
Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri
Uzun Kabak Dolması | Tarifler
|
Sayın Muda,
Hepsi çok güzel gerçekten. Emeğinize sağlık. Özel mesaj kutunuz dolu bu arada. Mesaj gönderemiyorum. Alan açabilirseniz memnun olurum. Selamlar